Nokias helsprø PureView-mobil ser ut til å være ekte

Allerede i første uke på det nye året har det lekket bilder av det som kan bli en av de mer interessante mobilene i år. Den kjente Twitter-brukeren Evan Blass, kjent for å jevnlig lekke offisielle mobilbilder lenge før de skal slippes, har nå avslørt det som skal være Nokia 9 PureView.

Pureview-navnet har bare blitt gitt Nokias ypperste kameramobiler, og gjenopplives nå av HMD Global, selskapet som står bak Nokia-navnet i dag.

Sju sirkler, fem kameraer

Som sine forgjengere er det kameraet, eller rettere sagt kameraene, som er det åpenbare fokuset på den kommende mobilen. Hele fem forskjellige kameralinser skal jobbe sammen for å fange inn så mye lys og informasjon som mulig, og vil ifølge lekkasjene kunne hente inn ti ganger mer lys enn andre smartmobilkameraer.

I tillegg til de fem kameralinsene er det også runde utskjæringer for blits og sensorer - muligens lasersensor for fokus og kanskje også måling av fargetemperatur eller lignende. Til sammen er det sju sirkler i det som ligner et glassfelt øverst på mobilen.

Fingerleser i skjermen

I tillegg til kamerasamlingen på baksiden skal mobilen også skilte med en del triks på framsiden, ifølge nettstedetMySmartPrice.

Den 6 tommer "2k"-skjermen skal ha fingeravtrykksleser innebygd i skjermen, noe bare en håndfull andre toppmodeller kan skryte av i dag. Mobilen skal angivelig drives av en Snapdragon 845-prosessor, på lik linje med de beste Android-mobilene fra 2018, men ikke Snapdragon 855, som antas å være i drivkraften i nye toppmodeller som kommer i 2019.

Det ryktes også at mobilen vil være utstyrt med 6 GB arbeidsminne, 128 GB lagringsplass og trådløs lading.

Lanseres trolig snart

Lanseringsdatoen for Nokia PureView 9 er fortsatt usikkert, men ifølge Engadget nevnes slutten av januar som et potensielt avsløringsvindu. Det virker dog litt underlig, siden den i så fall vil vises frem midt mellom to store teknologimesser. Verdens største forbrukermesse, CES, går av stabelen om bare et par dager i Vegas, mens den store mobilkonferansen Mobile World Congress er satt til februar.

I fjor holdt Nokia igjen mange av sine største lanseringer til nettopp MWC-messen, og det er ikke utenkelig at de gjør det samme i år, med Nokia PureView 9 som det største trekkplasteret.

Les også
Stor bildetjeneste sletter snart bildene dine
Les også
Dette må da være Nokia 9?
annonse