Samsung har lansert sin første mobil med «hull» i skjermen

Galaxy A9 Pro er en smakebit på den kommende toppmodellen.

På tampen av fjoråret slapp Samsung en splitter ny mobil kalt Galaxy A9, som var selskapets første mobil med fire kameraer på baksiden.

Nå har de fornyet den allerede nye mobilen i form av Galaxy A9 Pro, som har enda en nyvinning å by på: En heldekkende skjerm med et kamerahull.

Samme skjerm som flaggskipmodellen får

Det nye skjermdesignet heter «Infinity-O», og i november fortalte Samsung at det bare er én av fire forskjellige skjermvarianter de vil lansere mobiler med i år.

Med et lite kamerahull i stedet for «busslommen» vi kjenner fra andre mobiler, som iPhone Xs, får skjermen enda mer pass på fremsiden. Ulempen er naturligvis at de ikke har plass til like mange sensorer, slik som en nøyaktig ansiktscanner.

Selv om Samsung ikke har sagt noe selv, er det så godt som bekreftet av deres kommende flaggskipmodeller, Galaxy S10, også vil ha en Infinity-O-skjerm. Den vil trolig ha en fingerleser i skjermen, mens Galaxy A9 Plus fortsatt har den litt mer tradisjonelle sensoren midt på baksiden.

Færre kameraer enn forgjengeren

Fjorårets Galaxy A9 hadde fire kameraer på baksiden, men i Pro-utgaven har de fjernet ett.

Den vanlige Galaxy A9-en vi allerede har fått teste er utstyrt med fire kameraer på baksiden, mens Pro-utgaven har bare tre. Ett hovedkamera med 24 megapiklser, et telefotokamera med 10 megapiklser, samt et tredje assisterende kamera som bare benyttes for å se dybdeforskjeller i motivet.

Resten av spesifikasjonene er heller ikke så grensesprengende. 6 GB minne, 128 GB lagring samt et batteri på 3400 MAh.

Det er også verdt å evne at Galaxy A9 Pro neppe kommer til Norge. Den er foreløpig kun lansert i Sør-Korea, og det blir trolig det eneste markedet den vil selges i. I Kina har de fått en annen Infinity-O-utstyrt mobil i form av Galaxy A8s, men heller ikke den vil finne veien til Norge.

Her er vi rett og slett nødt til å vente på Galaxy S10 hvis man vil ha en diger skjerm uten kamerahump, eventuelt bestille noe spinnvilt som Oppo Find X, hvor kameraet skjuler seg i en mekanisk åpning på toppen av mobilen.

Les også
iPhone kan få svært uvanlig kamera
Les også
Mobil med fantastisk videostabilisering og vanvittige spesifikasjoner
annonse