Til hovedinnhold

Ny brikke gjør det mulig med HD-videoprojektor i mobilen

Texas Instruments' nye smartmobilprojektor er også dobbelt så lyssterk som forgjengeren.

Det er snart to år siden vi testet Samsung Galaxy Beam – en mobiltelefon med innebygget videoprojektor. Vi likte godt konseptet, men med en lysstyrke på bare 15 lumen måtte det være ganske mørkt i rommet for at bildet skulle bli bra. Og oppløsningen var på bare 640 x 360 punkter.

Nå har Texas Instruments kommet med en ny brikke som gjør det mulig å bygge enda mer lyssterke projektorer inn i mobiltelefoner og nettbrett. Den nye brikken – HD TRP DLP Pico – har også fått 720p HD-oppløsning. Det skriver Android Authority.

Mer lys og mindre strøm

Den nye brikken skal ifølge Texas Instruments være 30 prosent mer effektiv enn tidligere versjoner, og lysstyrken skal være økt med 100 prosent. Likevel er strømforbruket redusert med 50 prosent.

Brikken er basert på DLP-teknologi («Digital Light Processing»), samme teknologi som brukes i svært mange tradisjonelle videoprojektorer. Disse fungerer ved at hvert bildepunkt har et mikroskopisk speil som kan vippes slik at lyset sendes ut gjennom projektorlinsen eller ikke. Hvert speil er ikke bredere enn 1/20-del av tykkelsen til et menneskehår.

Neste generasjon Google Glass?

Det er ikke bare i mobiltelefoner Texas Instruments ser for seg at den nye brikken kan bli tatt i bruk. Selskapet nevner blant annet bærbare PC-er og digitale skilter.

Ett av de mer spennende bruksområder er til å projisere bilder rett på øyets netthinne, slik at du får et bilde som dekker hele synsfeltet. Dette er ting som allerede er gjort, ifølge Android Authority – men foreløpig til medisinsk bruk. Texas Instruments nevner «Wearable (near eye) Display» som ett av flere bruksområder, så kanskje produktet en dag finner veien inn i smartbriller?

Her kan du lese hva vi syntes om Samsungs projektormobil »

Foto: Texas Instruments

(Kilde: Android Authority og Texas Instruments)

annonse