Til hovedinnhold

Snart klar med super­skjermer til mobil og nettbrett

Sharp forbereder seg på å produsere skjermer med rekordhøy oppløsning.

Shutterstock

Den japanske produsenten Sharp holder på å forberede sine produksjonslinjer for masseproduksjon av selskapets neste generasjon skjermer, skriver Android Authority.

Dette vil bli markedets mest høyoppløste skjermer for mobil og nettbrett, med en punkttetthet på hele 600 punkter per tomme (ppt).

Sharp er verdens nest største skjermprodusent, bak Japan Display.

De første skjermene som kommer fra samlebåndet skal være 5,5-tommers LCD-skjermer for smartmobiler, og senere vil det komme skjermer på 7 til 9 tommer – beregnet på nettbrett.

Konkurrenten Japan Display har begynt å levere 10,1-tommers 4K-LCD-paneler til nettbrett.Foto: Japan Display

4K på nettbrettet

De nye skjermene vil ifølge Nikkei.com gjøre det mulig å vise 4K-oppløsning på nettbrett – og kanskje også mobiltelefon. Om noen i det hele tatt klarer å se forskjell på en skjerm med denne oppløsningen på såpass små skjermer, er vi imidlertid usikre på. Høyere oppløsning betyr gjerne også høyere strømforbruk, forutsatt at det ikke er gjort forbedringer i skjermteknologien.

For å få plass til en oppløsning på 3 840 x 2 160 (4K/UHD) med 600 punkter per tomme, kreves det en skjermstørrelse på 7,3 tommer. Dermed vil 5,5-tommerne fra Sharp neppe være 4K-skjermer, skriver Android Authority.

Men oppløsningen på 600 punkter per tomme er uansett svært høy, og rundt 10 prosent høyere enn de mest høyoppløste skjermene fra Japan Display. HTC One (M8) har til sammenligning en punkttetthet på 441 punkter per tomme, mens iPhone 5S har en punkttetthet på 326 punkter per tomme.

Japan Display hviler heller ikke på laurbærene:
4K-skjermer på vei til nettbrett »

(Kilder: Android Authority, Nikkei.com)

annonse