Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Beam

Denne mobilen har innebygd projektor

Samsung Galaxy Beam er rett og slett en fabelaktig konsepttelefon.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Design, skjerm og menyer

De siste par årene har funksjonene i mobiltelefoner vært relativt stabile. Vi har sett noen forsøk på å gå utenfor standardformelen, men formen og funksjonen på en smarttelefon har likevel ikke endret seg så mye de siste par årene. Med Galaxy Beam forsøker Samsung å gjøre noe nytt, men hvordan er resultatet?

Resultatet er forbløffende likt en helt vanlig smarttelefon. Forsiden domineres av en stor berøringsfølsom skjerm, slik vi har blitt vant til. Under den er Samsungs fysiske hjem-knapp og to berøringsfølsomme felter.

På baksiden har den et kamera med tilhørende LED-lys for fotografering og filming i mørke omgivelser. De to tydeligste tegnene på at dette er en telefon utenom det vanlige er tykkelsen på selve telefonen og en ekstra linse på toppen av telefonen.

Galaxy Beam er altså litt tykkere enn mange av dagens telefoner, men det er likevel ikke snakk om noen katastrofe. Normal tykkelse på en smarttelefon i dag er omkring eller i underkant av en centimeter. Galaxy Beam er 1,25 cm tykk, og det gjør den altså omtrent dobbelt så tykk som de aller tynneste telefonene, men mellom 2 og 4 mm tykkere enn mer ordinære telefoner.

Linsen på toppen av telefonen likner litt på en malplassert kameralinse. Det blir ikke helt tydelig hva den er godt for før du skrur på projektoren, som har en egen knapp langs telefonens høyre side. Under projektor-knappen finner du en tast som skrur telefonen av og på, og som kan låse skjermen.

På venstre side av telefonen har volumtastene havnet. Hodetelefonutgangen er plassert øverst på venstre side av telefonen, over volumtastene. Det virker som om den er plassert slik fordi projektoren tar opp mye av plassen på toppen av telefonen.

Kompromisset er greit nok, vi skjønner hvorfor det må til. Vi ville likevel heller sett at Samsung hadde plassert utgangen under telefonen, sammen med Micro-USB-tilkoblingen.

Kontakter som stikker ut langs sidene på telefonen gjør at den blir klossete å ha med å gjøre i mange sammenhenger. Legges mobilen i lommen vil ofte hodetelefonkabler komme i klem.

Baksiden av telefonen har et belegg som kjennes litt mykt og gummiaktig. Dekselet sitter godt på og skjuler kun et batteri. SIM-kort og minnekort har nemlig plasser under små luker på hver side av telefonen. Galaxy Beam bruker forresten helt vanlige, store, SIM-kort.

Alt i alt ligger den godt i hånden, og selv om den er litt tykkfallen passer den godt i en vanlig bukselomme også.

Designmessig er Galaxy Beam litt tykk, men ellers ganske anonym. Fargevarianten Samsung tar inn til norge er relativt iøynefallende – mørk grå bakside, knall gul ramme rundt telefonen og metallisk ramme rundt selve skjermen. Det fins enda en fargevariant som er litt mindre spenstig, men den blir ikke tilgjengelig her til lands.

God skjerm

Skjermen i Galaxy Beam er fire tommer stor. Det betyr at den er betydelig mindre enn skjermene du ser i toppmodellene. Likevel er den stor nok, og har en halv tomme å gå på opp fra Apples iPhone.

Samsung har valgt å bruke en vanlig LCD-skjerm i Galaxy Beam. Vanligvis er det AMOLED-varianter som gjelder i de påkostede modellene fra Samsung.

Skjermen kunne hatt litt bedre innsynsvinkel, og den har ikke helt det samme drivet i fargegjengivelsen som toppmodellen Galaxy S III, men den gjør likevel jobben på en god måte.

Oppløsningen i Galaxy Beam-skjermen er også betydelig lavere enn vi har blitt vant til i nye telefoner, men siden skjermen er mindre er ikke det så merkbart. Det meste er skarpt, og vi ser ikke enkeltpiksler ved normal bruk.

Aldrende Android

Stadig flere nye telefoner kommer ferdig installert med Android 4, Ice Cream Sandwich. Galaxy Beam kommer imidlertid ikke med det nyeste operativsystemet fra Google – i stedet er den forsynt med Android 2.3.6. Som vanlig er det Samsungs Touch Wiz-menyer som kjører oppå Android.

Det er noen praktiske forskjeller på Android 2.3 og Android 4. Blant annet har Android 4 et fabelaktig verktøy for styring av datatrafikk, som gjør at du hele tiden har oversikt over forbruket ditt.

Den viktigste hindringen ved å ha gammel Android er imidlertid at stadig flere apper blir oppgradert til å fungere med nyeste utgave av Android. Det betyr at noen apper med tiden kan slutte å virke og at menyelementene i telefonen ikke lenger likner på knappene og valgene du får i en app.

Det er imidlertid ingenting vanskelig ved krysningen mellom Android og Touch Wiz. Ikoner og menyoppbygging er så lik at du enkelt finner deg til rette fra en hvilken som helst annen Android-telefon.

Har du aldri opplevd Android tidligere bør det også være relativt fort gjort å komme overens med menyene i Galaxy Beam.

Menyene er dessuten raske nok i de fleste tilfeller. Vi irriterer oss sjelden over at menyer stopper opp. Av og til opplever vi at telefonen kunne gått litt fortere i veksling mellom applikasjoner, men her snakker vi om flisespikkeri. Alt i alt er dette en rask og god telefon.

I esken

Samsung har inkludert standardutstyret og litt til i esken. Her får du vanlig USB-lader, USB-kabel til telefonen og et batteri til å sette i den. I tillegg får du selvfølgelig telefonen og batteridekselet.

I tillegg får du med et ekstra batteri, og en løs batterilader med telefonstand. Merkelig nok kan telefonstanden bare lade ett batteri om gangen. Det er altså ikke mulig å sørge for at både telefonen og ekstrabatteriet er proppfullt av strøm før du tar utstyret med deg.

Batteriene er på 2000 mAh, altså noe over normalen for en ny smarttelefon. Det betyr at telefonen burde holde litt lenger enn de fleste med enkel bruk. Spørsmålet er hvor lenge den varer på en lading når du aktiverer projektoren. Det skal vi komme tilbake til.

  • Samsung Galaxy Beam I8530
  • 2 stk. batterier 2000mAh
  • Vegglader med USB-kontakt
  • USB- til Micro-USB-kabel
  • Lader/stativ
  • Håndfrisett

Teknologi og funksjoner

Galaxy Beam har et relativt fullt spekter av muligheter. Telefonen støtter rask nedlasting over 3G-nettet, den har raskeste standard trådløst nett, og den har også Bluetooth 3.0, som er den raskeste versjonen av Bluetooth på markedet.

Et par mangler kan vi nevne. Bluetooth 4.0 hadde gitt telefonen mulighet til å koble seg opp mot treningsutstyr og andre telefoner med ekstremt lavt strømforbruk. Med en maksimal hastighet på 14,4 megabit per sekund er heller ikke 3G-tilkoblingen den raskeste som er tilgjengelig i Norge. Til de fleste formål burde den likevel være rask nok.

Projektor!

Galaxy Beam har en fordel som den nærmest er alene om. Projektoren i toppen av telefonen kan enkelt vise Office-dokumenter eller video, uten at du behøver å lete etter projektoren som egentlig hører til møterommet.

Projektoren har egentlig bare én ulempe – nemlig at den ikke er så lyssterk. Den har en lysstyrke på 15 lumen, og det er slett ikke nok til å overgå normalt god takbelysning. Det betyr at du må kunne dempe belysningen i møterom eller liknende for at bildet på veggen skal bli tydelig.

Så fort som lyset er dempet blir bildet faktisk overraskende godt fra Galaxy Beam.

Fullverdig Office følger med

Det blir stadig vanligere å få en eller annen fullverdig Office-utgave med på telefonen. Galaxy Beam er forsynt med Polaris Office, en løsning vi har sett flere ganger før. Polaris er en relativt rimelig Office-løsning, men den har de viktigste funksjonene du trenger underveis.

Noen ting får du ikke gjort på en enkel måte i Polaris Office, slik som å sette bakgrunner på PowerPoint-presentasjonene dine. Løsningen har likevel ingen problemer med å vise presentasjoner eller dokumenter som har innhold som ikke kan skapes i Polaris.

Med støtte for regneark, presentasjoner, tekstdokumenter og PDF-filer får du åpnet de fleste vedlegg med Polaris Office. Ett trykk på projektorknappen langs siden av telefonen sørger for å vise innholdet til de rundt deg.

Bruk telefonen som overhead

Enn om du har informasjon som ikke har kommet på e-post, tenker kanskje du? Samsung har tenkt på det også. De har nemlig lagt ved en egen Overhead-mode i telefonen.

Overhead-modusen aktiverer både kameraet og projektoren samtidig, slik at du kan vise en fysisk ting eller et dokument du måtte ha liggende på veggen for en større forsamling.

Vi snublet i en svakhet her også, og atter en gang dreier det seg om lys – men kanskje ikke helt på den måten vi forventet. For at projektoren skal virke må vi nemlig være i et ganske mørkt rom. Problemet er at mobilkameraet ikke er spesielt glad i mørke rom og fanger opp fint lite når det blir mørkt nok for projektoren.

Kameraet sliter i mørke

Samsung har av en eller annen grunn valgt å ikke la oss skru på fotolyset til denne bruken. Det er mulig å få fotolyset til å gå av ved å trykke på fotoknappen, men da tar telefonen tilsynelatende kun et bilde. Du kan riktignok gå ut av overhead-applikasjonen og vise bildene du har tatt fra bildegalleriet ditt, men da forsvinner litt av smidigheten ved å kunne vise det man har for hånden på en vegg eller et lerret.

I tillegg til disse funksjonene kommer Galaxy Beam med en rekke mer grunnleggende projektor-funksjoner. Her får du for eksempel en kraftig lommelykt der du kan bestemme fargen på lyset.

En egen alarmfunksjon kan vekke deg med et bakgrunnsbilde, klokkeslettet og en beskjed på veggen – ved siden av flyalarmen som kommer fra telefonen, altså.

Få men tilstrekkelige innstillinger

Samsung har gitt deg noen grunnleggende innstillinger for projektoren. Du kan snu bildet 90 grader, du kan fokusere, og du kan endre lysstyrken på projektoren. Det er det hele. Her får du altså ingen mulighet til å korrigere for skjevt bilde slik du har på vanlige projektorer. Fordelen er at Galaxy Beam er langt enklere å plassere og å flytte rundt i rommet. På den måten kan du korrigere for skjevt bilde ved å flytte telefonen til en bedre posisjon i forhold til veggen eller lerretet.

E-post og internett

Som for de fleste andre Android-telefoner er det raskt og enkelt å sette opp e-post på Galaxy Beam. Gmail-kontoen din settes opp når du skrur på telefonen for første gang, og begynner automatisk å synkronisere kontakter og meldinger. Meldingene blir synlige i en egen Gmail-applikasjon.

Hvis du har flere e-postkontoer kommer det enda en e-postleser med i telefonen. Den mer generelle e-postleseren er også enkel og grei å sette opp. Her støttes Exchange-, IMAP- og POP-løsninger. Det meste går automatisk, så lenge telefonen lett kan forutse adressene til e-postserveren.

Hvis adressene e-posten skal hentes fra ikke er enkle å snuse opp må du legge dem inn selv. I de fleste tilfeller er det en ganske enkel prosess – forutsatt at du har informasjonen du trenger fra e-posttilbyderen.

Skal du ha flere e-postkontoer på Galaxy Beam løses det forøvrig aller enklest ved å skru av meldingsnedlasting i Gmail-appen, og å heller legge til Gmail-kontoen i den generelle leseren. Da mottar du alle meldingene dine på ett sted, og får felles varsling og innboks. I selve innboksen fargekodes meldingene dine, og du kan velge å se på hver konto for seg.

Du kan dessuten velge hvor hyppig e-posten din skal sjekkes. Litt avhengig av hvilken type konto du har satt opp kan du velge alt fra en enkel synkroniseringsplan med ett fast intervall, til mer avanserte oppsett. På sitt mest avanserte kan du velge hvilke dager og tidspunkt i uken e-posten skal sjekkes hyppigst. Du kan også sette leseren til å ikke hente ned e-post i helgene, for eksempel.

Grunnleggende funksjoner

Lydkvaliteten under samtale er god nok, og volumet blir ganske høyt. Her burde det være mulig å høre det meste også for deg som sliter litt med hørselen, eller har bråkete omgivelser.

Tekstmeldinger skrives forholdsvis greit, men tastene på tastaturet som følger med er nok litt små for noen. Å aktivere ordlisten gir god hjelp, og den blander seg ikke for mye inn i hva du skriver.

Synes du likevel ikke tastaturet fungerer godt fins det veldig mange alternative løsninger i appbutikken Google Play. Swiftkey er en populær løsning som tilpasser autokorrekturen til ord du bruker ofte.

Ytelsestester

AnTuTu.

AnTuTu måler telefonen på de fleste av sine funksjoner, inkludert avansert grafikk, utregninger og hastighet på filoperasjoner. Galaxy Beam får i underkant av halvparten av poengsummen til de virkelige råskinnene med dobbelt så mange prosessorkjerner. Den gjør det likevel bedre enn Sony Xperia P som både har mer hurtigminne og er basert på akkurat samme systembrikke.

Quadrant 2.

Quadrant 2 er også en test som tester mange forskjellige funskjoner i telefonen. Denne må ikke forveksles med forgjengeren Quadrant som er laget for telefoner med én enkelt prosessorkjerne. Igjen ser vi at Galaxy Beam kommer ut med under det halve av poengsummen til vinneren, Samsung Galaxy S III. Avstanden er likevel mindre opp til LGs toppmodell Optimus 4X HD. Her blir også avstanden ned til nevnte Xperia P ganske betydelig.

Nenamark 2.

NenaMark 2 er den eldste av ytelsestestene vi bruker for øyeblikket. I utgangspunktet er den laget for å teste mobiler med avanserte grafikkløsninger. Galaxy Beam lander omtrent der vi forventer det – midt på treet. Dermed har Galaxy Beam også slått Sony Xperia P i tre av tre ytelsestester – selv om motoren er lik og hurtigminnet ikke er like stort.

Multimedia

Samsungs telefoner er som regel svært gode på multimedia. Blant annet skyldes det at Samsung i årevis har ligget i tet på mobilvideo – de var for eksempel blant de første til å støtte DivX på mobiltelefoner. Som mange av de andre Galaxy-modellene er også Galaxy Beam en knallgod underholder.

Videospilleren støtter mange ulike videoformater, og den store skjermen er god å se video på. Oppløsningen i skjermen er riktignok ikke høy nok til at den kan vise alle detaljer i høyoppløst video, men kvaliteten er likevel god nok.

Youtube-fest i lommen!

Som vi alt har nevnt er skjermen i Galaxy Beam mindre enn den som fins på mange toppmodeller. Da er det greit at lyskasteren i toppen av mobilen kan vise inntil 50 tommer store videoruter. Vår erfaring er at bildet kan bli enda mye større, men da skal det være skikkelig mørkt. Det er uansett også et spørsmål om oppløsning.

Projektoren har såkalt nHD-oppløsning, altså 640 x 320 piksler. Det er ikke allverden når man snakker om et bilde på inntil 50 tommer. Vi må likevel veie bildekvaliteten opp mot det praktiske, og det faktum at det ikke fins andre tilsvarende produkter på markedet – hvis vi ser bort fra Samsungs egen førstegenerasjons Galaxy Beam som kom i fjor uten at den kom seg til Norge.

Uansett, du får ikke det aller skarpeste bildet ut av denne projektoren. Det du derimot får er muligheten til å vise alt du måtte ha av innhold på en vegg eller et lerret.

Et underholdningsmonster

Ikke nok med det, men legg til spillutvalget i Google Play, og de vanvittige mengdene video på tjenester som Youtube og Vimeo. Ved å koble sammen en smart telefon med projektorens muligheter, uten å måtte inngå kompromiss på størrelsen har Samsung rett og slett skapt et underholdningsmonster.

Vi kan legge til at den innebygde høyttaleren spiller svært høyt. Du får et helt greit inntrykk av det som foregår på filmen uten å koble til eksterne høyttalere, selv om det selvfølgelig ikke dreier seg om noen voldsom lydkvalitet.

Til slutt kan vi og ta med at projektoren trekker overraskende lite batteri. Samsung selv hevder at du skal få omtrent tre timer videovisning ut av et fullt ladet batteri. Det virker som et konservativt anslag.

Musikalsk

Musikkspilleren er slik vi kjenner den fra Samsung. Det betyr at den er forholdsvis enkel å bruke. Det er ikke like mye nytt og spennende i denne musikkspilleren som vi fant i toppmodellen Galaxy S III.

Det du får er en equalizer med faste oppsett og mulighet for å stille inn helt på egen hånd. Du får en drøss ulike lydeffekter, som kanskje ikke er så fryktelig nyttige.

Spilleren kan selv søke opp sangtekster eller informasjon fra internett om låt, artist og album. Hvis du ikke liker måten musikkspilleren er lagt opp på og hva den viser deg kan du selv velge hvilke visninger som skal komme opp på musikkspillerens startskjerm. Praktisk.

Det følger med to øreplugger av helt grei kvalitet i esken. Pluggene er av typen som går inni øret med utskiftbare gummipropper utenpå. Galaxy Beams ørepropper er slett ikke de verste vi har hørt, men selv om utviklingen har gått fremover også på dette feltet de siste par årene, får du mye igjen for å legge noen hundrelapper i et bedre sett øreplugger eller hodetelefoner.

Lyden i Galaxy Beam blir ganske så god med et sett skikkelig gode ørepropper. Den har ikke helt krefter nok til å drive de største hodetelefonene uten at bassen blir en tanke ullen – men litt mindre varianter bør gå helt fint.

Spill

En kjapp tokjernet proseessor gjør at Galaxy Beam egner seg godt til spilling. Her er også grafikkløsningen av den forholdsvis raske typen – Beam deler nemlig grafikkløsning med den forrige storheten fra Samsung; Galaxy S II.

Kameraet

På baksiden av Galaxy Beam sitter det en kameralinse. På grunn av projektoren som tar opp mye av toppen på telefonen sitter linsen litt lenger nede enn vi er vant til.

Bildene den knipser har en oppløsning på fem megapiksler, og kvaliteten er helt grei. Innebilder blir ikke så verst, men mobilen jobber veldig for å bli kvitt støyen.

For aggressiv støyfjerning er noe vi ser veldig ofte, og Galaxy Beam går såpass hardt til verks at veldig mange detaljer i bildene forsvinner.

Ellers har telefonen forholdsvis grei fargegjengivelse i bildene. Vi legger spesielt merke til at kameraet takler bilder med lys himmel overraskende godt. Ofte må vi nærmest sikte mot bakken for at den ikke skal bli helt svart i kontrast mot en himmel med mye lys på. Det behøver vi ikke med Galaxy Beam.

Videoopptakene fra Galaxy Beam blir bare på 1280 x 720 piksler, eller 720p. Kvaliteten blir god, og vi merker så godt som ingen hakking i bildet under panorering.

Konklusjon

Hvert år kommer det noen få telefoner som virkelig skiller seg ut. Samsungs Galaxy Beam er en slik. Den er den første telefonen i Norge som har innebygget projektor, og det gir mange nye muligheter.

Det er spesielt to typer brukere som vil merke hvor unik Galaxy Beam er. Proffbrukere som mottar mye e-post og trenger en rask måte å vise frem Powerpoint-presentasjoner, eller regneark på har endelig en projektor i hvert et møterom – i stedet for å måtte jakte på den som egentlig hører til der.

Den andre gruppen som kan ha god nytte av Galaxy Beam er kanskje spesielt ungdom, men også alle andre som liker å dele video, bilder og annet innhold fra telefonen sin.

Kunne vært mer lyssterk

Den eneste ulempen med den innebygde projektoren, som vi kan finne, er at den ikke er så lyssterk. Det er det sannsynligvis ikke så enkelt å gjøre noe med – iallfall ikke uten at strømforbruket går opp.

Projektoren varer faktisk kjempelenge og du rekker å se minst én helaftens spillefilm på Galaxy Beam før den gir seg – sannsynligvis rekker du to. Samsung hevder nemlig at projektorfunksjonen skal holde i rundt tre timer. Etter vår beregning holder den enda en time i mange tilfeller. Går du tom for strøm kan du bare bytte til reservebatteriet som følger med i esken.

Holder mer enn den lover

Det er ganske sjelden vi støter på det, men Samsung lover for det meste mindre enn Galaxy Beam faktisk yter. De hevder også at projektoren er i stand til å vise bilder på inntil 50 tommer. Å få bildet større enn 50 tommer i et mørkt rom er ingen stor sak, og til sitt bruk blir kvaliteten god nok – med mindre du sitter helt inntil.

Samsung har lagt ved ekstra programvare som gir projektoren mange nye funksjoner, for eksempel kraftig lommelykt og overhead-projektor. Vi synes konseptet er kjempenyttig, og trenger du det egentlig ikke så er den også et kjempemorsomt leketøy.

God på det meste

Det er ikke uvanlig at produkter som bryter ny jord, slik som Galaxy Beam gjør, sliter med å utføre de helt vanlige oppgavene til mer ordinære dingser. Det er ikke tilfelle for Galaxy Beam.

Galaxy Beam er bittelitt tykkere enn andre telefoner, men den passer godt i lommen og føles ikke overdimensjonert i hånden. Byggekvaliteten er god, og knapper og innganger er for det meste godt plassert.

Tre små ulemper

Det er egentlig bare tre ting vi kunne tenkt oss å forbedre på Galaxy Beam. Hodetelefonutgangen sitter langs venstre side av telefonen, og det betyr at hodetelefonkabelen kommer i klem. Slike utganger burde sitte øverst eller nederst i rammen.

Skjermen er god og har helt grei oppløsning i forhold til størrelsen, men vi synes den fort blir blass når vi snur og vender på telefonen. Innsynsvinkelen kunne vært litt bedre. For det meste fungerer den likevel utmerket, og vi plages ikke mye av dette.

Helt til slutt ønsker vi oss Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Den nyeste Android-utgaven har enkelte funksjoner som ikke er i de gamle, og den føles ofte litt kjappere i bruk.

Til slutt

Både ringing og tekstmeldinger fungerer kjapt og enkelt på Galaxy Beam. E-post og internettsurfing fungerer også utmerket. En fullverdig Office-pakke gjør at du neppe får behov for å besøke Google Play med det samme du pakker opp telefonen.

Kameraet tar forholdsvis gode bilder, og veldig god video – selv om det ikke har full HD-oppløsning.

Vi nevner det ofte hvis vi støter på viktige bugs og småfeil i programvaren underveis. Galaxy Beam er sannsynligvis den nye telefonen i det siste som har vært mest stabil. Vi har ikke opplevd noe som helst å sette fingeren på av tull og tøys fra programvaren. Det er betryggende.

Alternativ

Hvis du vil ha en mobiltelefon med innebygget projektor fins det ikke alternativ der ute – hvis du ser bort fra forløperen til Galaxy Beam. Små LED-projektorer har imidlertid blitt vanlige, og via HDMI-utgangen kan mange av disse brukes sammen med mobiltelefoner. Ulempen er at oppsettet blir større og du må forholde deg til kabler.

I samme prisområde er det kanskje først og fremst LGs Optimus 4X HD som melder seg. Til under 4000 kroner får du en av de absolutte toppmodellene som er i salg nå, med fabelaktig skjerm, Android 4 og mange fine funksjoner. Skjermstørrelsen går forresten opp fra 4 til 4,7 tommer, men samtidig blir mobilen vesentlig tynnere.

Hvis du vil ha noe som er på omkring samme størrelse som Galaxy Beam er muligens HTC One S et godt valg. Skjermen er litt større uten at det går nevneverdig ut over de ytre målene. One S gir deg også den aller nyeste Android-varianten og i tillegg får du svært solid byggekvalitet.

annonse