Til hovedinnhold

Få automatisk bildetagging med TagSense

App tagger bildene for deg med relevant informasjon.

Smarttelefoner og såkalte apper bidrar med mange spennende og interaktive nyvinninger for fotoentusiaster. En av de siste appene ut på fotofronten heter TagSense og tagger bilder automatisk for brukeren, og legger til diverse beskrivende informasjon.

TagSense drar nytte av en rekke sensorer på ens egen smarttelefon, samt smarttelefoner som befinner seg i nærheten. Systemet er utviklet av studentene Xuan Bao og Chuan Qin ved Duke University og University of South Carolina (USC).

Smart bruk av sensorer

Chuan Qin (venstre) og Xuan Bao, (høyre). Foto: Qin, Bao

Når man tar et bilde med sin telefon, legger TagSense merke til både folk og sammenheng ved å hente inn informasjon fra ens egen og andre telefoner i nærområdet.

Ved å bruke sensorene på smarttelefonen aktivt, kan man få inn informasjon om lyd, bevegelse, sted, lys og annet.

Etter alle disse elementene har blitt lagt sammen, vil programvaren finne ut hvilke egenskaper som er mest passende til å gi en meningsfull beskrivelse av bildene.

Hensyn til privatliv

De som er urolige for hensyn til privatliv og sensitiv data på avveie, kan slå seg til ro med at TagSense ikke vil etterspørre data fra telefoner i nærområdet som ikke tilhører en spesifikk gruppe eller har godkjent at slike data deles.

TagSense er fremdeles bare på prototypestadiet, men utviklerne regner med at appen vil bli sluppet på markedet i løpet av få år.

(Kilde: Physorg)

annonse