Til hovedinnhold

Flickr-bilde nr seks milliarder

6 000 000 000 bilder lastet opp på nettstedet.

Flickr er en Internett-tjeneste hvor brukerne kan laste opp fotografier og video, og dele dem med andre. Nettsiden drives av Yahoo og har vært en stor suksess, noe bilde nummer seks milliarder kan vitne om.

Bildet er av en blomst og ble lastet opp på Flickr av brukeren eon60. Kameraet som ble brukt til å ta bildet var en Panasonic DMC-LX3.

Stor vekst

Flickr-medlemmer laster opp mer enn 2500 bilder i minuttet, og én milliard bilder har blitt lastet opp på bare de siste 11 månedene. Over de siste fem årene har antall opplastinger økt med 20 prosent for hvert år.

Brukeren eon60 har vært tilstede på Flickr i fire år, eier et Nikon D70- og et Panasonic LX3-kamera, og har vært hobbyfotograf i 40 år. Entusiasten begrenser seg ikke til bare ett favorittområde eller tema å fotografere:

– Som dere kan se på mine bidrag, liker jeg å fotografere mange ulike ting. Jeg liker også å se andres bidrag på Flickr, noen er helt fantastiske, sier eon60 til Flickr Blog.

– Fotografiet er av en montbretia-blomst, tatt i hagen min. I enkelte deler av verden blir de behandlet som ugress ettersom de er veldig påtrengende, men jeg liker dem på grunn av fargen og formen, avslutter eon60.

Vi gratulerer hobbyfotografen med bilde nummer 6 000 000 000. Se bildet på Flickr.

(Kilde: Flickr Blog)

annonse