Til hovedinnhold

Potensielle partnere fra Facebook Music avslørt

Kan SoundCloud, Deezer og Rhapsody være med i Facebooks musikkplaner?

Ryktene rundt Facebook Music har versert en stund og blant godsakene er en integrasjon mellom det sosiale nettverket og Spotify. Tjenestene MOG og Rdio har også vært knyttet til ryktene, men nå har det dukket opp helt nye navn.

Nederlandske Yvo Schaap har gjort noen interessante funn i HTML-koder på flere store musikkstreamingtjenester i verden, og har funnet koder som dette, med metadata om spor, album og artister koblet til Facebook:

Flere store aktører

Blant tjenestene med det skreddersydde Facebook-formatet er disse:

  • Spotify
  • MOG
  • Rhapsody
  • SoundCloud
  • Rdio
  • Deezer
  • VEVO

Store nyheter på denne listen er franske Deezer, Rhapsody og SoundCloud. I Norge er spesielt Spotify og SoundCloud utbredte tjenester som kan komme godt med i en eventuell integrasjon med Facebook.

Mange hint

De fleste applikasjonsutviklere på Facebook har holdt seg unna å lage musikktjenester, visstnok i frykt for å bli overkjørt av Facebook i fremtiden. Per dags dato har ikke det sosiale nettstedet noen integrert musikktjeneste, men dette kan raskt endre seg.

Flere av tjenestene, deriblant MOG og Rdio, har nylig annonsert begrenset gratislytting, på samme måte som Spotify. Muligheten for gratisstreaming kan dermed være en forberedelse på en sømløs lenke mellom de ulike tjenestene og Facebook.

I tillegg har Facebook bygd en sosial graf for nesten alt og alle. Disse tjenestene bidrar med detaljert metadata om blant annet musikksmaken til brukere, noe det sosiale nettstedet kan bygge videre på.

Det er forventet at Facebook skal komme med offisielle annonseringer rundt dette på f8-konferansen som går av stabelen den 22. september.

(Kilde: Yvo Schaap)

annonse