Til hovedinnhold

Er dette Spotifys nye konkurrent?

Franske «Deezer» kan bli en ny hit.

Så langt er det «Spotify» som leder an på musikk streaming markedet , mens stadig flere nasjonale aktører spretter opp som paddehatter over landegrensene, skriver NRK.

Norske «Beat» har planer om å etablere seg i flere land, og WiMP har allerede fått skryt for sin tjeneste både i Sverige og Danmark.

I Frankrike har tjenesten «Deezer» greid å etablere seg med over 20 millioner abonnenter og vil nå prøve å ta til seg det de kan også i andre land, skriver NRK.

Kommer til Norge?
Første steg på veien er Storbritannia og Norge og de andre skandinaviske landene. Med store kjøpesterke kundegrupper, vil Norge garantert komme tidlig i køen for nye lanseringer.

«Deezer» tilbyr nå også det britiske markedet sin tjeneste, som har 13 millioner låter man kan lytte til så mye man vil mot £4.99, eller omkring 43 norske kroner, i måneden. Betaler man £9.99 (87 kr) kan man også bruke tjenesten offline på mobilen.

- Vi tilbyr musikken på den plattformen folk har lyst til å bruke og vi tilbyr muligheten til å oppdage ny musikk. Andre tjenester er gode om du vet hva du vil høre, men med «Deezer» får du også et menneskelig element, sier ifølge NME Deezer-direktør Mark Foster.

Endel musikk er utilgjengelig for noen av brukerne, siden «Deezer» ikke har gjort avtaler med rettighetsholderne for alle land.

annonse