Til hovedinnhold

Facebook og Spotify i samarbeid

Facebook har inngått en samarbeidsavtale med Spotify om å integrere sistnevntes musikktjeneste på det sosiale nettstedet. Dette har sentrale kilder fortalt til det amerikanske finanstidsskriftet Forbes.

Partnerskapet med Spotify er nok et skritt i retning av sammensmeltning av medier for Facebook. Tidligere i år inngikk de et samarbeid med Warner Bros. om å distribuere film på nettstedet, og nå har altså steget kommet til musikk.

Lytt sammen med dine venner

Grunnleggerne av Spotify: Daniel Ek og Martin Lorentzon

Den planlagte sammensveisingen av tjenestene kan forekomme om så lite som to uker, om vi skal tro de anonyme kildene. Foreløpig skal den integrerte tjenesten kun være under testing, men når den blir lansert vil Facebook-brukere se et Spotify-ikon til venstre for nyhetsstrømmen, sammen med de vanlige ikonene for bilder og events.

Når man trykker på dette ikonet vil man bli spurt om å godkjenne installering av det populære musikkprogrammet på datamaskinen. Deretter vil man ha tilgang til de mange millioner låtene Spotify har i sitt bibliotek, og man vil også kunne spille av låter sammen med venner på Facebook i den integrerte tjenesten.

Lukrativt samarbeid

Grunnleggeren av Facebook: Mark Zuckerberg

Den nye tjenesten vil foreløpig bare være tilgjengelig for de landene som allerede har Spotify, inkludert Norge.

Dette betyr at det viktige markedet i USA ennå ikke får tilgang, men integreringen med Facebook kan vitne om et steg i retning av USA for den svenske tjenesten.

Selv om begge selskapene fremdeles er separate forretninger, er det åpenbart at begge vil tjene på dette samarbeidet. Facebook får en etterlengtet musikktjeneste, og Spotify når ut til flere millioner av nye potensielle brukere.

Nye brukere vil kunne velge mellom den reklamefinansierte gratisvarianten av Spotify, eller betale for Unlimited- eller Premium-utgavene – som koster henholdsvis 50 og 100 kroner per måned.

– Ingen kjennskap

En talsmann fra Spotify hevder å ikke ha noen kjennskap til den nye musikkavtalen med Facebook. – Vi har en Facebook-funksjon. Vi jobber hele tiden med dem for å gjøre funksjonen så god som den får blitt, men det er hele omfanget av vårt forhold, sier vedkommende. Daniel Ek, en av Spotifys grunnleggere, ønsket ikke å kommentere saken til Forbes.

Det gjenstår å se hvordan samarbeidet mellom Facebook og Spotify vil utarte seg, eller om det eventuelt blir noe av i utgangspunktet. Forbes ser ut til å være rimelig sikre, men hva tror du? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilde: Forbes)

annonse