Til hovedinnhold

Skype-grunnleggere med ny videotjeneste

Og navnet er Vdio.

Niklas Zennström og Janus Friis er best kjent som grunnleggerne bak den populære tjenesten Skype – som lar brukerne foreta telefon- og videosamtaler over Internett.

Nå har det kommet detaljer om deres hittil nyeste prosjekt, som de har jobbet med i all hemmelighet de siste to årene.

Netflix-konkurrent

Prosjektet heter Vdio – et navn som likner mistenkelig mye på Rdio – en betaltjeneste fra Skype-skaperne som ble lansert i USA og Canada i fjor hvor man kan streame musikk over nett på samme måte som med Spotify og WiMP.

Vdio er følgelig en streamingtjeneste for filmer og TV-serier, og har blitt utropt som en Netflix-konkurrent. Netflix er foreløpig den største filmstreamingtjenesten i USA, og er snart på vei til Europa.

Vdio forsøker muligens å komme sin amerikanske konkurrent i forkjøpet ved å først bli tilgjengelig for brukere i Storbritannia, men nøyaktig hva slags finansieringsmodell tjenesten skal ha er ennå ikke offentliggjort.

Forsøkt før

Zennström og Friis har tidligere forsøkt seg på en videotjeneste ved navn Joost, men denne ble ingen suksess grunnet manglende avtaler om kvalitetsinnhold.

Nå kan det virke som at gründerne har tatt med seg erfaringen til Vdio, og skal ha fått rettigheter til filmer som The Dark Knight og Karate Kid, samt TV-serier som The Tudors og Breaking Bad.

Vdio er foreløpig i en lukket betafase, men du kan ta en titt selv på Vdio.com.

(Kilde: GigaOM)

annonse