Nyhet

Slik kutter du ledningene

Med A2DP kan du føle deg litt friere. (Foto: Istockphoto / Lise Gagne)

Bruker du mobilen din til musikkspiller? Da har du kanskje irritert det over ledningskaoset under jakken din?

Det finnes en vei utenom alle ledningene. Hvis telefonen din støtter Bluetooth med A2DP, kan du kjøpe deg et helt trådløst hodesett.

Et slikt hodesett lar deg høre på musikk eller ta telefonsamtaler helt uten ledninger.

I prisguiden kan du se alle mobiler med A2DP »

A2DP står for Advanced Audio Distribution Profile. Standarden lar deg overføre stereolyd gjennom luften, vanligvis i avstander inntil ti meter.

Praktisk løsning

Som oftest kan du styre musikken ved å bruke taster på øreklokken, slik at du slipper å dra mobilen opp av lomma for å skifte låt.

Du kan også bruke A2DP-hodesett til å snakke i telefonen med. Slike hodesett har nemlig innebygget mikrofon, og fungerer utmerket som håndfri. Musikken settes automatisk på pause når telefonen din ringer, og fortsetter å spille når samtalen er over.

Det du ikke kan bruke A2DP-utstyr til, er å høre på radio.

Ulempen med et trådløst hodesett, er at de har et eget innebygget batteri som du må passe på å lade opp etter hvert som det blir tomt.

A2DP er ikke bare praktisk mens du er på farten, men kan være vel så praktisk hjemme. Du kan nemlig bruke A2DP til å spille musikk rett fra mobilen til stereoanlegget ditt - helt uten ledninger tilkoblet mobilen.

Trenger jeg A2DP?

Vi har testet en del A2DP-tilbehør, og vi kan trygt si at det er befriende å slippe ledninger. Likevel kan ikke lyden måle seg med å bruke vanlig ledningsbasert utstyr, og forbindelsen mellom telefonen din og lydenheten kan være litt ustabil med A2DP.

Alt i alt er A2DP for spesielt interesserte som vil nyte musikk fra mobilen uten å ha ledninger hengende rundt seg. Hvis du klarer deg med ledningene, og setter pris på god lyd, vil vi anbefale deg å holde deg til ledningsbasert lydutstyr.

Slik gjør du

Å koble til et A2DP-hodesett gjøres på samme måte som når du kobler til et vanlig håndfrisett.

Det trådløse hodesettet må først kobles sammen med mobilen din. Det må da settes i paringsmodus. Vanligvis gjør hodesettet det automatisk når du skrur det på for første gang.

Deretter finner du Bluetooth i telefonens menyer, og velger å tilkoble en ny enhet. Når du blir spurt om et passord, taster du inn "0000". Hvis du får spørsmål om det, svar ja på å la hodesette foreta tilkoblinger automatisk.

Anbefalte produkter

Vil du overføre lyden fra mobilen og til stereoanlegget ditt hjemme helt trådløst anbefaler vi Sony Ericsson MBR-100, som er både billig og bra.

Skal du høre på musikken din trådløst mens du går, anbefaler vi først og fremst Jabra BT620S, som er et stabilt og godt hodesett. Du kan også ta en titt på Samsung SBH-170 som leverer grei lyd i et praktisk design.

-------------

OBS: Virkemåten til forskjellig A2DP-utstyr kan fravike hva hverandre. Er du usikker på hvordan A2DP-mobilen eller -tilbehøret ditt fungerer, sjekk brukerveiledningen.

Mobilskolen:
Del 1: Få din nye mobil klar på 1-2-3
Del 2: Slik bruker du adresseboken
Del 3: Slik sender du SMS og MMS
Del 4: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller
Del 5: Slik hjelper mobilen deg å huske avtaler
Del 6: Få nye programmer på mobilen
Del 7: Ta bilder med mobilkameraet
Del 8: Slik bruker du radioen
Del 9: Slik bruker du mobilen som videokamera
Del 10: Messenger på mobilen
Del 11: Slik surfer du med mobilen
Del 12: Slik overfører du filer til mobilen
Del 13: Slik får du e-post på mobilen
Del 14: Ta mobilsamtaler med hendene på ryggen
Del 15: Alt du trenger å vite om mobilklokken
Del 16: Slik tar du i bruk Bluetooth
Del 17: Styr telefonen med stemmen
Del 18: Velg rett minnekort
Del 19: Slik får du GPS på mobilen
Del 20: Lei av ledninger?

Les også
Nokia BH-905
Les også
Slik ser du film på mobilen
Les også
Kom deg på nett med mobilen
Les også
Lanserer tynne Bluetooth-høyttalere
Les også
Slik overfører du filer til mobilen
Les også
Plantronics Pulsar 260
annonse