Guide

Kom deg på nett med mobilen

Surfe via mobilen i Windows

Når det er fint vær ute, er det ingen grunn til å sitte inne og surfe på internett. Da er det bedre å ta med internett ut, og surfe med den bærbare PC-en i hagen. Det er faktisk veldig enkelt.

Nå som super-3G så smått har blitt tilgjengelig mange steder, er det mer aktuelt en noensinne å bruke mobilnettet til å komme seg på internett. Men du trenger ikke et fancy og dyrt modem for å komme deg på nett.

Alt du trenger er Bluetooth

Har du en mobiltelefon og en PC med Bluetooth er du allerede i besittelse av alt du trenger. Mobilen din kan nemlig brukes som modem sammen med PC-en din, og de kan kobles sammen med Bluetooth.

Det er et stort pluss om mobiltelefonen din har super-3G, men Edge eller vanlig 3G fungerer greit det også dersom du klarer deg med en litt treg internettilkobling. Noe stort hokus pokus er det heller ikke. Du trenger ikke noen spesiell programvare på PC-en din.

I denne guiden viser vi deg steg for steg hvordan du kobler mobiltelefonen til PC-en og setter opp en internetttilkobling med Windows Vista og Windows XP.

Les hvordan du setter opp:

Les dette før du setter i gang

Før du setter i gang må du undersøke hva det vil koste deg å koble deg til internett. De fleste abonnement fra Telenor eller Netcom har pristak på henholdsvis 75 og 20 kroner per døgn. Uansett hvor mye du surfer vil du altså aldri bli belastet for mer enn dette.

Har du abonnement hos mindre operatører er du nødt til å sjekke prisene før du begynner å bruke mobilen som internettilkobling. Hos for eksempel One Call koster datatrafikk 5 kroner per megabyte, og det er ikke noe pristak. Det vil i praksis si at det fort kan koste deg 10 kroner bare å laste inn forsiden på VG.no, og at du i lengden kan opparbeide deg en mobilregning på flere tusen kroner.

Dette gjelder ikke One Call spesielt, men også operatører som Tele2 og Chess. De fleste kontantkort har heller ikke noen makspris på data.

Du må også la være å koble deg til internett med mobilen i utlandet, da prisene er skyhøye og du kan risikere å komme hjem til en mobilregning i titusenkronersklassen.

Mobilskolen

I lomma di har du et videokamera, en helproff kalender, en adressebok, en mp3-spiller og mye annet. I mobilskolen viser vi deg hvordan du bruker de nedstøvede funksjonene i mobilen din.

Del 1: Få din nye mobil klar på 1-2-3
Del 2: Slik bruker du adresseboken
Del 3: Slik sender du SMS og MMS
Del 4: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller
Del 5: Slik hjelper mobilen deg å huske avtaler
Del 6: Få nye programmer på mobilen
Del 7: Ta bilder med mobilkameraet
Del 8: Slik bruker du radioen
Del 9: Slik bruker du mobilen som videokamera
Del 10: Messenger på mobilen
Del 11: Slik surfer du med mobilen
Del 12: Slik overfører du filer til mobilen
Del 13: Slik får du e-post på mobilen
Del 14: Ta mobilsamtaler med hendene på ryggen
Del 15: Alt du trenger å vite om mobilklokken
Del 16: Slik tar du i bruk Bluetooth
Del 17: Styr telefonen med stemmen
Del 18: Velg rett minnekort
Del 19: Slik får du GPS på mobilen
Del 20: Lei av ledninger?
Del 21: Gjør mobilen din sikker
Del 22: Hold smarttelefonen din i form
Del 23: Kom i gang med S60-mobilen din
Del 24: Kom i gang med Windows-mobilen din
Del 25: Kom i gang med UIQ-mobilen din
Del 26: Unngå virus på mobilen din
Del 27: Ta backup av mobilen
Del 28: Få gratis ringetoner og bakgrunnsbilder
Del 29: Tar du med mobilen på ferie?
Del 30: Lader du mobilen ofte?
Del 31: Dette bør mobilen din kunne
Del 32: Slik får du Office på mobilen