Til hovedinnhold

– Apples iWatch kan revolusjonere mobilsikkerhet

En eventuell Apple-klokke vil også være nyttig for bedrifter, mener teknologijournalist.

Bloomberg meldte nylig at et Apple-armbåndsur, "iWatch", vil kunne være et mye mer lønnsomt produkt enn en eventuell TV – som det også går rykter om at Apple vil komme til å lansere i nær fremtid. Oliver Chen, analytiker i Citigroup sier til Bloomberg at en slik klokke kan gi Apple rundt 6 milliarder dollar i inntekter, eller til og med mer hvis de lager noe unikt slik de gjorde med iPod – noe forbrukerne ikke en gang visste at de trengte.

Les også: Slik blir årets Apple-produkter (Amobil.no)

Om Apple kommer med et armbåndsur som kjører iOS, vil det antagelig først og fremst være et forbrukerprodukt. Men teknologijournalisten Ryan Faas skriver i Infoworld at en iWatch også vil kunne være perfekt for profesjonelle brukere i bedriftsmarkedet.

Rykter om iWatch indikerer at klokken vil kobles trådløst til en iPhone eller iPad, som vil levere en strøm av innhold og varsler til klokken – som e-post, hvem som ringer, kalenderinformasjon og for eksempel informasjon om aksjekurser. Alt dette er en type informasjon som profesjonelle brukere har behov for hele tiden, og sjekker mange ganger i løpet av dagen.

Kan fungere som nøkkel til mobilen

Det mest spennende scenarioet er imidlertid iWatch som en ekstra sikkerhetsløsning for mobiltelefonen, mener Faas.

"iWatch kan erstatte et passord på en iPhone eller iPad. Hvis iWatch er i nærheten, kan iOS-enheten låse seg opp uten at man trenger å taste inn passord, noe som kan spare tid for brukeren", skriver Faas.

Han ser også for seg at bedrifter med høye krav til sikkerhet kan kreve både PIN-kode på mobilen og at iWatch er i nærheten. Løsningen vil ha likheter med en smartkort-løsning, hvor man trenger både smartkortet og passordet/PIN-koden for å få tilgang til et system.

Les også om Samsungs sikkerhetsløsning, SamsungKnox, som lar deg skille jobbdata og private data på mobilen.

Les også: VMware Horizon Suite – en ny måte å jobbe fra smartmobilen på

(Kilde: Infoworld og Bloomberg)

annonse