Til hovedinnhold

Android og iOS får
hysj-godkjenning

Samsungs satsning på sikkerhet får tommelen opp fra Pentagon.

iStockphoto / 22246785

Det er ventet at det amerikanske forsvarsdepartementet i løpet av de kommende ukene kommer til å sikkerhetsgodkjenne Samsungs Galaxy-telefoner, i tillegg til iPhone og iPad som kjører Apples siste operativsystem.

Dermed kan Apple og Samsung snart ta opp konkurransen med Blackberry, som per i dag er den eneste bærbare med sikkerhetsgodkjenning for det amerikanske forsvaret.

Det militære markedet er ikke så stort i seg selv. Årsaken til at Apple og Samsung har presset på for å få godkjenningene, er at dette kan gi selskapene innpass hos andre sikkerhetsbevisste aktører, som for eksempel banker og advokatfirmaer.

Planlegger vann- og støvtett Galaxy S4

Særlig Samsung har gjort en bevisst innsats for å tiltrekke seg mer sikkerhetsbevisste kunder. Selskapet har ansatt flere veteraner fra RIM, selskapet bak Blackberry. Selskapet har også varslet at de planlegger å lansere en mer robust variant av flaggskipet Galaxy S4. Telefonen, som foreløpig har fått navnet Galaxy S4 Active, vil være vann- og støvtett.

Det er Samsungs sikkerhetsprogramvare Samsung Knox som gjør at Samsung-telefonene tilfredsstiller amerikanske myndigheters sikkerhetskrav.

Les også: Samsung Knox lar deg skille jobb og fritid på mobilen

Samtidig ventes det at det amerikanske forsvarsdepartementet vil godkjenne Apples iOS 6 etter et annet sett med regler allerede i mai. Også Blackberry må vente på godkjenning av selskapets nye operativsystem Blackberry 10, men denne godkjenningen skal ifølge selskapet være rett rundt hjørnet.

Les også våre proffguider:

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse