Raspberry Pi er i salg nå

Få deg en mini-PC for under 200-lappen.

Den kompakte og effektive mini-PC-en Raspberry Pi slippes endelig for massene, og er nå i salg i England. Raspberry Pi er en knøttliten PC bestående av ett enkelt kort og er ment for å lære bort informatikk på skoler verden over. PC-en utvikles av den veldedige organisasjonen Raspberry Pi Foundation.

Det Linux-baserte knøttet kommer i to utgaver – modell A og modell B. Førstnevnte går for 25 dollar (140 kroner), mens sistnevnte har en pris på 35 dollar (195 kroner). For de ekstra kronene får du med en Ethernet-port og to USB-porter.

I første omgang er det bare modell B som blir lagt ut for salg, og kunder er begrenset til å kjøpe kun ett eksemplar hver. Begge disse begrensningene vil forsvinne i løpet av 2012.

Les mer om Raspberry Pi i en av våre tidligere artikler eller på Wikipedia.

Økt minne

Modell A blir altså ikke tilgjengelig fra første stund, men vil derimot få like mye minnekapasitet som modell B. Tidligere kapasitet var på 128 MB.

Dette innebærer at begge modeller får et minne på 256 MB, og forskjellen mellom utgavene ligger dermed bare på Ethernet og USB.

Tidligere har Raspberry Pi Foundation hatt en begrensning på bare 10 000 enheter av mini-PC-en per leveranse. Nå har de fått med seg aktørene RS Components og Premier Farnell, slik at tilbudet klarer å håndtere etterspørselen.

Raspberry Pi fungerer til desktop-bruk, enkle spill og HD-video, og operativsystemet er Linux-basert.

Raspberry Pi Foundation sikter først og fremst mot entusiaster, lærere og andre som vil bygge det de kaller "spennende ting" med maskinen før den offisielle utdanningslanseringen, som forekommer senere i 2012. Dermed håper de at mesteparten av barnesykdommer og åpenbare bugs har blitt fjernet, slik at det blir enklest mulig for elever å ta maskinene i bruk.

Import fra England

Raspberry Pi er som nevnt foreløpig kun tilgjengelig for salg i England gjennom Premier Farnell eller RS Components.

Det er likevel en rekke tjenester som gjør at du kan importere varer fra England til Norge, og blant disse finner vi forward2me.com, skypax.com, parcelsplease.co.uk og my-uk-mail.co.uk.

(Kilder: Raspberry Pi, Engadget)

Les også
Raspberry Pi får mer minne
Les også
Raspberry Pi-brukere får gratis opplæring
Les også
Googles OS får støtte for Raspberry Pi
Les også
Ny alt-i-ett-PC fra Lenovo
Les også
Raspberry Pi kan forsinkes
Les også
Sjekk ut dette kabinettet til Raspberry Pi
Les også
Cotton Candy er PC på en pinne
Les også
– Raspberry Pi blir dobbelt så rask som iPhone 4s
Les også
PC på størrelse med et kredittkort
Les også
Billig mini-PC snart ferdig
annonse