Til hovedinnhold

Raspberry Pi får mer minne

Uten at du må betale for det.

Gijsbert Peijs / Flickr

Lille Raspberry Pi kan visstnok brukes til å lage rimelig kraftige datamaskiner, men ytelsen på den billige mini-PC-en er likevel ikke i toppsjiktet.

En fastvareoppdatering tidligere i høst kunne riktignok øke ytelsen med 50 prosent uten ekstra kostnad, og nå kommer enda en gladnyhet for pifansen: Nå fordobles også minnemengden – men til samme pris som før.

Etterlengtet

Raspberry Pi koster latterlige 35 dollar, altså rett under 200 kroner. Til den prislappen fikk du 256 MB RAM, men nå øker dette til 512 MB på alle Model B-utgaver.

Ifølge Raspberry Pi Foundation har RAM vært et av de mest etterlengtede ønskene blant kundebasen. I stedet for å slippe en eventuelt dyrere Model C, har stiftelsen heller valgt å bare oppgradere Model B med økt kapasitet. Prisen er altså som før.

Nye modeller fraktes nå ut med 512 MB RAM. De som allerede har utgaver av Model B skal få tilgang til mer minne via en fastvareoppdatering som rulles ut i løpet av de neste dagene.

Flere oppgaver samtidig

Den økte minnemengden gjør Model B om til en mer fleksibel datamaskin for en rekke varierte oppgaver. Med større minnekapasitet kan mini-PC-en for eksempel lettere kunne utføre flere større operasjoner samtidig.

Siden lanseringen i april har Raspberry Pi solgt over 500 000 enheter. I forrige måned anslo Pi-skaper Eben Upton at de vil ha solgt én million innen jul.

(Kilde: Raspberry Pi)

annonse