NyhetVenter du på denne?

Raspberry Pi kan forsinkes

Blunder på fabrikken kan sinke nye leveranser av den populære mini-PC-en.

Nye leveranser av den umåtelig populære mini-PC-en Raspberry Pi kan møte forsinkelser på grunn av feil i produksjonen. De 10 000 første enhetene brukte feil type nettverkskontakter, og disse delene må byttes ut før maskinene kan sendes til kjøperne.

Den lille ARM- og Linux-baserte datamaskinen er hovedsakelig ment for å hjelpe elever verden over med innføring i grunnleggende IT, og ble solgt ut i løpet av minutter etter lanseringen den 29. februar.

Vanskelig å skaffe deler

– Dette kan skape en forsinkelse, sier Liz Upton fra Raspberry Pi Foundation, selskapet bak PC-en. – Vi vet fremdeles ikke om det er mulig å skaffe delene vi trenger tidsnok for den enorme mengden med ordre vi har mottatt, ettersom fabrikken har brukt feil del.

Raspberry Pi skal egentlig bruke innebygde transformere for å isolere den skjøre kretsen fra overspenning. Fabrikken benyttet seg derimot av kontakter uten denne sikkerheten.

– Beklager

I skrivende stund erstatter fabrikken kontaktene, men det er altså usikkert om fremtidige leveranser vil bli berørt. Prosjektet må nemlig skaffe nok erstatninger for de mye større produksjonene som er ventet i fremtiden.

– Vi er veldig lei oss, sier Upton. – Vi vil holde dere oppdatert om hvordan det går med produksjonen. I det store bildet er dette et mindre problem, men det er fremdeles et hinder og vi er avhengige av deres godvilje for å fortsette å bevege tingene fremover.

Vinn Raspberry Pi

Du kan melde din interesse for Raspberry Pi hos Farnell eller RS.

I tillegg kan du delta i en konkurranse om å vinne én av tre utgaver av den populære maskinen hos NeonDrum. De tre som kommer opp med de beste bruksmåtene for PC-en vil gå av med seieren på "Pi Day" den 14. mars.

(Kilde: Reg Hardware)

Les også
Sjekk ut dette kabinettet til Raspberry Pi
Les også
Gikk bananas etter Raspberry Pi
Les også
Raspberry Pi er i salg nå
Les også
– Raspberry Pi blir dobbelt så rask som iPhone 4s
annonse