Nyhet

Slipper Nokia et nettbrett om en måned?

Sirius skal være tynnere og lettere enn iPad, og kjører Windows RT.

Spekulasjonene om et nettbrett fra Nokia har gått i lange tider. Nå begynner endelig ryktene å få litt kjøtt på beinet, med lekkede bilder og en antatt lanseringsdato.

Ifølge theverge.com skal det nye nettbrettet ha en 10,1 tommer stor skjerm, og bære kodenavnet Sirius. Hva det endelige navnet vil bli er foreløpig ikke kjent.

Les også: 10 nettbrett under lupen

Godt spesifisert

Skjermen skal ha full-HD-oppløsning og være spesielt lyssterk. På innsiden vil nettbrettet være utstyrt med Qualcomms heftigste systembrikke, nemlig Snapdragon 800. Til å hjelpe seg får brikken 2 GB arbeidsminne.

Nettbrettet skal ha en design som minner mye om den vi kjenner fra Nokias Lumia-modeller, men vil naturligvis ikke kjøre Windows Phone. I stedet kjører det Windows RT, som er en lettversjon av Windows 8 laget for å kjøre på mobil maskinvare.

Sirius skal i tillegg ha 10 timers brukstid på en opplading, 32 GB lagringsplass og en ekstra plass for minnekort. Micro-HDMI for tilkobling til skjerm skal det også ha.

Tastatur med batteri

Det ventes at Nokia også vil lansere et tastatur til nettbrettet sitt. Dette tastaturet skal ha et ekstra batteri som kan forlenge brukstiden mellom ladinger noe.

Det ventes at Nokia vil lansere nettbrettet den 26. september i New York. Prisen skal ligge omtrent i samme nabolag som Apples iPad. Hvilke markeder mobilprodusenten har planer om å selge det til er foreløpig helt ukjent, og dermed er det også uvisst om det vil dukke opp i Norge.

Les også: Bekrefter at Nokia jobber med nettbrett

(Kilde: theverge.com)

Les også
Nokia Sirius kan få navnet Lumia 2520
Les også
Microsoft kan slå sammen to Windows-versjoner
Les også
Diger Windows-mobil på vei fra Nokia
Les også
– Denne gjør avansert fotografering gøy
Les også
Nå har Windows-nettbrettene 100 000 apper
Les også
Nokia Lumia 720: Nokias folke-Lumia
annonse