Nyhet

Microsoft kan slå sammen to Windows-versjoner

Windows RT og Windows Phone blir samme operativsystem, ifølge rykter.

Det har hersket en del uvisshet rundt Windows RT. Lettversjonen av Windows 8 som er laget for å kjøre på mobil maskinvare har ikke vært noen braksuksess for selskapet, som måtte avskrive enorme tap som følge av overproduksjon og labert salg av sine Surface-nettbrett. Nå kan Microsofts to mobile operativsystemer bli slått sammen.

Den russiske hackeren WZOR skal tidligere ha sluppet svært presis informasjon om Microsoft-produkter før lansering. Nå hevder han altså at Windows Phone og Windows RT vil bli slått sammen – men ikke før om en god stund.

Les også: Samsung dropper Windows RT

Del av strategien for Windows 10

Sammenslåingen skal nemlig være en del av Microsofts strategi for Windows 10. Før den tid er det ventet at Windows 9 vil bli lansert. Selv med det kjappe oppdateringstempoet Microsoft har lagt seg til etter Windows Vista, er det altså snakk om et stykke frem i tid før endringen skjer.

Ryktemakeren hevder at Windows 9 vil ha mye til felles med forrige utgave av Windows, mens Windows 10 igjen vil bli noe helt nytt. Det er sparsomt med detaljer, men om ryktene stemmer, vil Windows 10 være et nettskysentisk operativsystem.

Lurer du på om du skal velge Windows RT eller Windows 8? Les guiden her

Hva betyr skysentrisk?

Akkurat hva det vil bety i form av funksjonalitet og form er foreløpig uvisst. Det kan handle om dypere integrering av skytjenester, eller det kan handle om å flytte deler eller mesteparten av Windows inn i skyen. På et så tidlig tidspunkt vet vi heller ikke i hvilken grad det vil gi utslag på den nye Windows-versjonen som blir resultatet av Windows Phone- og Windows RT-sammenslåingen.

At Microsofts endelige mål er å forene brukeropplevelsen mellom de ulike formfaktorene har vært klart lenge. Dette er likevel det første forholdsvis konkrete ryktet vi har hørt om hvordan det skal skje. Med så lang avstand frem til en eventuell lansering kan det likevel være greit å finne frem de største saltklypene du, eller nærmeste familie, eier.

WZOR hevder at mer vil bli kjent om denne strategien i løpet av september.

Les også: Slipper Nokia et nettbrett om en måned?

(Kilde: winbeta.org)

Les også
– Windows Phone 8.1 skal støtte nettbrett
Les også
Nokia holdt på å satse på Android
Les også
– Nokia er i siget på Windows-plattformen
Les også
Slipper Nokia et nettbrett om en måned?
Les også
– Vi jobber med et Surface 2-nettbrett
Les også
Microsoft-nettbrettet i salg denne uken
Les også
Windows RT til Norge 14. februar
annonse