Til hovedinnhold

Diger Windows-mobil på vei fra Nokia

«Bandit» blir en diger mobiltelefon med alt.

Maskinvaren i Windows Phone-telefonene har hele tiden ligget noe bak sine motstykker med Android. Microsoft og de ulike produsentene har svart med å gradvis oppgradere plattformen, med støtte for nyere teknologi. Nå kan det nærme seg tid for enda en stor oppgradering.

Det ryktes nemlig at Nokia jobber med en enhet som foreløpig bare er kjent som "Bandit". Telefonen skal få svært så heftige spesifikasjoner sammenliknet med det du finner i dagens Windows-telefoner.

Les sniktitten på kameraverstingen Nokia Lumia 1020

Windows på storskjerm

For det første er det snakk om en svært stor telefon. Skjermen skal være hele seks tommer stor. I tillegg vil skjermen ha full-HD-oppløsning, dersom det er hold i ryktene.

Til å drive dette skal Nokia ha satt inn en firekjernet systembrikke fra Qualcomm.

Telefonen vil få en liten forhøyning der kameralinsen sitter, og skal kunne knipse bilder med minst 20 megapikslers oppløsning. Nøyaktig hva slags kamera telefonen vil få, sier ryktene foreløpig lite om.

Nokia-nettbrett?

Det går mange Nokia-rykter for tiden. Av de som har fått mest omtale er kanskje det ventede Nokia-nettbrettet – et produkt som har levd i årevis på ryktebørsen.

Nokia har i tillegg invitert presse til en lansering 28. august i Moskva. Akkurat hva som vil bli vist frem er ukjent. Det spekuleres i at det kan være for tidlig for en lansering av Bandit, ettersom oppdateringen som skal gi støtte for systembrikker med flere kjerner, og full-HD-skjermer fortsatt ikke er klar.

Lumia 920 ble lansert tidlig

Vi husker likevel tilbake til lanseringen av Lumia 920, som skjedde en god stund før alle detaljer rundt Windows Phone 8 var offentlige.

Kan en Windows-telefon med kjempeskjerm slå an? Og, hva tror du Nokia lanserer om en uke? Syng ut i forumtråden under.

Les testen av Nokia Lumia 925

(Kilder: gsmarena.com, theverge.com)

annonse