TestMotorola Moto G6 Plus

Moto G-serien fortsetter å være nær uslåelig

Fantastisk kamera, flott design og helstøpt ytelse til såvidt under 3000 kroner.

Introduksjon til Moto G6 Plus

Motorolas Moto G-serie har gjennom flere år stått for noen av de smarteste mobilkjøpene du har kunnet gjøre. Det hører med til unntakene at andre telefoner har kunnet gi deg mer for pengene.

Og vi avslører det like greit med det samme; Moto G6 Plus fortjener samme skussmål.

Dette er et sammendrag. Les hele testen av Moto G6 Plus på side 2 »

Vi snakker som før om en ekstremt rask og forholdsvis oppdatert mobil som du slipper å betale for mye for. Dette er toppmodellen i Moto G6-serien, men du slipper fortsatt unna med å betale 3000 kroner for den.

En nyhet for Moto G-serien i denne generasjonen er design. Og med det mener jeg skikkelig design. Motorola prøvde seg med metallkropper på fjorårets G5-utgaver, og det ble tross alt litt bedre enn plastmobilene fra året før. Men i år er det lekker glassdesign og så å si rammeløse skjermer som gjelder.

Designen har veldig mye til felles med fjorårets Moto X4-telefon, altså med unntak for at skjermen nå tar opp en mye større del av forsiden.

Rimelige og gode

Samtidig er dette telefoner som alle er rimeligere enn Moto X-serien. Dermed er ikke skjermen i Moto G6 Plus fullt så god som skjermene i en del av telefonene den likner på. Det er spesielt lysstyrken som gjerne skulle vært bedre.

Et irritasjonsmoment nå innledningsvis er at en del apper sliter med å skjønne skjermaspektet på denne telefonen. Spesielt om du aktiverer fingerleseren under skjermen som snarveistast forsvinner skjermtastene, men apper fyller ofte ikke opp dødplassen nederst. Desto verre er det de gangene appknapper havner utenfor skjermen.

Det skjer ikke ofte, men nok til at det er merkbart og irriterende.

Utover det er det også greit å få med at Moto i år som i fjor har dyttet altfor mange oppgaver på den ene, stakkars fingerleseren. Seks ulike funksjoner er nok til å forvirre noen og enhver. Hvorfor ikke bare la oss velge hvilke funksjoner vi faktisk vil ha? Uansett; knappen har blitt betydelig mindre i år enn i fjor, og dermed øker faren også litt for at den ikke leser riktig.

Ekstrakameraet på baksiden gjør ikke så mye nytte for seg, men hovedkameraet leverer meget gode bilder og et par artige funksjoner.

Noen vil uten problemer venne seg til å bruke Moto G6 Plus uten skjermtaster, mens andre vil beholde dem på skjermen. Etter å ha hatt telefonen én uke valgte jeg å beholde skjermtastene.

Fantastisk brukeropplevelse

Men utover dette skårer telefonen fortsatt særdeles bra på det som tradisjonelt er Motorolas styrke. Den er lynende rask i bruk og stopper knapt nok noen gang opp. Du slipper å vente på denne telefonen, og det i seg selv sammen med designen er nok til å etterlate de fleste av Motorolas konkurrenter i støvskyen.

Legger vi til at telefonen har meget god batteritid og at en kraftig hurtiglader følger med styrkes inntrykket. For en telefon i glass er det dessuten kjekt at det følger med transparent silikondeksel til å ha bakpå telefonen. Hele greia rundes av med 64 gigabyte innebygget lagring og en god gammeldags hodetelefonkontakt.

Moto G6 Plus lar deg peke og skyte samtidig som det er langt mellom de mislykkede bildene.

Du trenger altså hverken minnekort eller nye hodetelefoner - forutsatt at du har sistnevnte fra før.

Godkameraet er tilbake

At gullkameraet fra Moto X4 og Moto G5 Plus er tilbake i denne modellen er også et trivelig gjensyn. Kameraet er fortsatt litt udugelig på portrettmodusen som skal gi uklar bakgrunn rundt motivet ditt, men ellers er det i særklasse godt i dette prissjiktet.

På fronten får du forresten et kamera med LED-blits. Det er nokså uvanlig å se - selv i toppmodellene.

Dette er en telefon som kort forklart overbeviser på alle fronter. Skjønnhetsfeilene kan være irriterende, men i den store sammenhengen er fordelene så gode at ulempene absolutt er til å leve med.

Kunne blitt en ren 10-er

Moto G6 Plus er altså ikke uten sine skjønnhetsfeil, og hadde bare Motorola gjort hjemtasten litt enklere å håndtere, eller ryddet opp i de sporadiske skaleringsproblemene til apper, kunne dette blitt en klokkerein 10-er til telefonen.

Les hele testen av Moto G6 Plus på neste side »

I stedet må den klare seg akkurat under toppskåren. Det er aller siste finish denne telefonen mangler, og jeg mistenker sterkt at den får det i løpet av sin levetid på markedet. Men selv med de få nykkene den har er den uansett antakeligvis det beste kjøpet du gjør under 5000 kroner i dag.

Dette er en telefon jeg kunne kjøpt og blitt godt fornøyd med. Til tross for at lommene mine støtt rommer veldig mye dyrere telefoner, og slik var det også i fjor. Så lenge Motorola klarer å holde på godfølelsen produktene gir er de på riktig spor. Bare ørlite grann bedre nå, og innertieren er i boks.

Alternativ til Motorola Moto G6 Plus

Oppdateringer rett fra Google

HTC U11 Life 32GB

Android One-telefonene byr på fantastisk brukeropplevelse av den enkle årsaken at Google styrer alt. HTC er flink på maskinvare og det er en veldig ålreit telefon å bruke dette. Designen er for det meste riktig god, om enn med store rammer rundt skjermen. Kameraet leverer ålreite bilder og telefonen er også vanntett.

Trenger du mer ytelse?

Huawei P10

fra 7668:-

Hvis du ønsker å oppgradere selve ytelsen i telefonen er antakeligvis Huaweis P10-modell fra i fjor modellen som gir deg det største ytelseshoppet for færrest mulig penger. Telefonen er god å bruke og har et svært ålreit kamera på baksiden, men i likhet med HTC U11 Life har den store rammer rundt skjermen. Vi forventer at Huawei P20 Lite kan bli en god konkurrent til G6 Plus, men den er foreløpig ikke testet.

Samsungs A-serie

Samsung Galaxy A8 (2018)

fra 2513:-

Galaxy A-telefonene fra Samsung har vært rimelig gode på å tilby mye design og ytelse for pengene en stund. Som regel er de dyre ved ankomst, men blir mer fornuftige kjøp i løpet av sin levetid. Og det er akkurat der Galaxy A8 er nå som den ikke lenger koster 5000 kroner men heller kan fås kjøpt rundt 3700. Du vil ikke få en like polert brukeropplevelse fra den, og du vil ikke få et like godt kamera til prisen. Men i motsetning til Moto G6 Plus er denne telefonen helt vanntett og du får en skjerm som er noen hakk kvassere enn i Moto-varianten.

Motorola Moto G6 Plus (4GB RAM) 64GB
9.5
Imponerende

Motorola Moto G6 Plus (4GB RAM) 64GB

sitat"Moto G fortsetter å være nær uslåelig i sitt prissjikt."

Fordeler

 • Krysse av
  Flott glassdesign
 • Krysse av
  Hodetelefonkontakt
 • Krysse av
  Lynende rask ytelse
 • Krysse av
  Lang batteritid
 • Krysse av
  Hurtiglader følger med
 • Krysse av
  Svært godt kamera
 • Krysse av
  Lite irriterende programvare
 • Krysse av
  Klar for kjappe oppdateringer
 • Krysse av
  Værsikret
 • Krysse av
  Plass for minnekort OG to SIM
 • Krysse av
  Fingerleser lar deg låse opp PC

Ting å tenke på

 • Bytt
  Altfor mange funksjoner på fingerleseren
 • Bytt
  Opptegning av apper på 18:9-skjermen er av og til buggy
 • Bytt
  Skjermen kunne vært litt lysere
annonse
Motorola Moto G6 Plus (4GB RAM) 64GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager