Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei P Smart

Stor og fin skjerm, og den koster bare 2500 kroner

Men Huawei P Smart har noen ulemper.

Introduksjon til Huawei P Smart

Huawei P Smart er en rimelig og pen liten telefontass med tilnærmet rammeløs skjerm. Du får kjøpt den fra rundt 2500 kroner, og det kanskje største trekkplasteret er at telefonen er oppdatert med Android 8 fra første stund.

Det er ikke så vanlig for telefoner et godt stykke ned på prisstigen.

Dette er sammendraget av testen. Les hele testen av P Smart på side 2 »

Svært god å bruke

Og Android 8 gjør da også sitt for at dette faktisk er en ganske så god telefon å bruke. Den er ikke utstyrt med noe kraftverk under panseret, men den er likevel kvikk og god. Du slipper stort sett å vente på P Smart.

Selv om telefonen oppleves som kompakt, er skjermen stor nok, med sine 5,85 tommer. Den har god bildekvalitet, til tross for den blir litt blass når du ser på den fra siden. Men en fordel som veier tyngre er at den ikke samler på fingermerker og skitt ved hver anledning, og det den likevel får med seg er lett å tørke av i lommer eller på bukseben.

Designmessig ser denne telefonen forholdsvis elegant ut. To blanke striper bryter i fargen som dekker baksiden, enten telefonen er svart, blå eller hvit. Designet er pent å se på, men kanskje kunne utførelsen vært bittelitt tightere. Det er såvidt synlige nivåforskjeller i sømmene her, uten at det er noen stor katastrofe. Du skal se ganske hardt på den for å legge merke til dem.

Kameraet er middels

P Smart er en pen telefon til prisen, og den leveres med oppdatert Android rett ut av esken, men det skuffer at den ikke kan vise Netflix i HD.

Som vanlig på Huawei-utstyr; to store kameraøyne i toppen. Disse kan gi deg portrettmodus og slike ting som denne mobilprodusenten er kjent for. Men hovedfunksjonen er viktigere enn ekstrafunksjoner, og P Smart faller litt gjennom på akkurat det. Det er en del støy i bildene, og bevegelsesuskarphet har lett for å melde seg.

Hvis du er forsiktig når du tar bildene skal det ikke mye til å få greie bilder fra P Smart, men man bør gjerne gi den et par forsøk for å være sikker. Selv i godt lys.

Se alle bildene vi tok med Huawei P Smart på side 2 »

Denne telefonen er naturlig nok ikke utstyrt med det siste nye på alle fronter. Da hadde den blitt vesentlig dyrere. Men ett av disse punktene vi kanskje skulle ønsket oss oppdatert, er USB-kontakten i bånn. Her er det fortsatt Micro-USB som gjelder. USB-C-kontakt og eventuell hurtiglading må du se etter andre steder.

Varer lenge på en lading

Bildene P Smart tar er ofte greie, men den sliter fort når lyset dempes. Det finnes telefoner som tar vesentlig bedre bilder enn dette i samme prisklasse, men da får du ikke den heldekkende skjermen.

Men på den positive siden, P Smart får forholdsvis god batteritid ut av en lading, selv om batteriet ikke er like stort som på de andre tilnærmet rammeløse mobilene fra Huawei. Sannsynligvis er årsaken så enkel som at Android 8 ikke tillater apper å bruke like mye strøm i bakgrunnen som de fikk under tidligere versjoner.

Ellers er programvaren her forholdsvis ren for skrot. Vår modell kom med en del Gameloft-titler forinstallert, men typisk er ikke disse å finne på salgseksemplarene her i Norge. Skulle de likevel være der kan de enkelt fjernes helt fra telefonen.

En ganske stor irritasjon ved Huawei P Smart er at den ikke har god nok støtte for kryptering av video. Det betyr at tjenester som Netflix og Amazon ikke vil virke i HD-kvalitet på denne telefonen, og da er jo den store full-HD-skjermen litt bortkastet. Etter å ha sjekket dette med Huawei får vi beskjed om at dette er en begrensning som ligger i maskinvaren til P Smart et sted.

Alt i alt er dette en god telefon som gir deg forholdsvis mye for pengene - spesielt på designfronten. Men med et forholdsvis svakt kamera og manglende støtte for Netflix i HD finnes det bedre valg der ute. Den er pent bygget i gode materialer, men selve finishen på telefonen kunne også vært hakket kvassere.

Se flere bilder av Huawei P Smart på side 2 »

Hvis du ikke setter design høyest får du mer for pengene andre steder. Men P Smart kan være et godt alternativ for deg som setter design høyest og ikke er så opptatt av videostrømming på farten.

Gode alternativ til Huawei P Smart

HTC U11 Life 32GB
Ren Android og god design

HTC U11 Life 32GB

HTCs U11 Life koster rundt 700 kroner mer enn Huawei P Smart, men den har på mange måter alt man ønsker i en rimelig og god mobil. Du får ren Android med raske oppdateringer i Android One-programmet, du får en flott design i metall og blank og forholdsvis slitesterk polykarbonat - og telefonen er vanntett. Her er det forholdsvis lite å klage på, foruten at hodetelefonkontakten mangler, hvis du er opptatt av det. Gode hodetelefoner får du med i esken.

Motorola Moto G5 Plus 32GB
Raskere og med bedre kamera

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Moto G5 Plus nærmer seg slutten av sin tid på markedet, men er fortsatt en meget god telefon med tilnærmet ren Android. Det er rett nok Android 7 som leveres med her, men kameraet er i særklasse bra for denne prisklassen og telefonen er rask og fin ellers. Mye telefon for pengene, men hvis du er på jakt etter iøynefallende design må du se et annet sted.

Motorola Moto X4 64GB
Flott design og mye lagringsplass

Motorola Moto X4 64GB

Den vanntette Moto X4 er flott å bruke, har nesten ren Android og et utmerket dobbelt kamera på baksiden der hovedkameraet gjør en svært god jobb. Bakside i glass og ramme i metall gjør dette til en pen, men knuselig telefon. Skjermen er også god, selv om den heller ikke her dekker hele forsiden av telefonen. Prismessig startet denne på rundt 4000 kroner, men nå ligger den altså på rimelige 3000 kroner. Betraktelig nærmere P Smarts område enn der den begynte, altså.

Huawei P Smart 32GB
6.5
Helt greit

Huawei P Smart 32GB

sitat"P Smart er en rimelig telefon med god design og enkelte irriterende ulemper."

Fordeler

 • Krysse av
  Android 8 i rimelig telefon
 • Krysse av
  Nær rammeløs skjerm
 • Krysse av
  Bygget i metall
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Forholdsvis god brukeropplevelse

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ingen Netflix i HD
 • Bytt
  Svakt kamera
 • Bytt
  Finishen kunne vært bedre
 • Bytt
  Ikke like rask alltid