Tek.no

Nyhet

Dette er Apple iPhone 11

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
10 Sept 2019 20:53

Ja, så er det den tiden på året igjen. I et sedvanlig arrangert jippo har Apple trukket opptil flere nye dingser opp av sin dype hatt, inkludert tre flunkende nye iPhoner.

Den billigste av dem heter helt enkelt Apple iPhone 11, og er den åndelige oppfølgeren til fjorårets iPhone Xr.

Apple

Ved første øyekast er det kanskje antallet kameraobjektiver som først skiller den nye iPhone 11 fra de to dyrere modellene iPhone 11 Pro og 11 Pro Max.

Sammenlignet med den nevnte Xr har den nye iPhone 11 fått et ekstra vidvinkelobjektiv, og dette vil selvfølgelig hjelpe stort på mobilens foto- og videoegenskaper.

Blant nyvinningene – altså i tillegg til den nye «ultravidvinkelen» – er forbedret HDR, en ny nattmodus, videoopptak med 60 FPS, timelapse-opptak og «slow motion» selv på frontkameraet. Apple oppfordrer deg nå til å ta en slofie.

Apple

Men den nye «telelinsen» som har kommet på plass i Pro-utgavene har ikke iPhone 11 fått.

Mellomstor

Apple

En annen åpenbar forskjell fra storebrødrene ligger i størrelsen. Med en skjerm på 6,1 tommer legger iPhone 11 seg mellom Pro og Pro Max med henholdsvis 5,8 og 6,5 tommers skjermer. Altså akkurat som XR gjør i dag.

Den rimeligere iPhonen har heller ikke OLED-skjerm, men LCD. Et OLED-panel gir rikere farger og dypere svartnivå, men koster også mer å lage.

Apple

iPhone 11 skal være utstyrt med raskere Face ID-sensor og bedre værtetting – mobilen skal ganske enkelt tåle støv og fuktighet enda bedre enn tidligere.

Apple hevder den også har en time lenger batteritid enn iPhone Xr.

Kraftigere prosessor

Apple

I likhet med sine Pro-storebrødre har dessuten iPhone 11 fått Apples siste og heftigste prosessorbrikke innabords. Ikke overraskende har den fått navnet A13 Bionic.

Ifølge Apple selv skal dette være den kraftigste prosessoren som er å finne i en mobiltelefon. Også når det gjelder grafikkytelse.

Den nye mobilen vil være å få i seks forskjellige farger, og kan forhåndsbestilles fra 13. september. Da slippes den i følgende utgaver.

  • iPhone 11 64 GB: 8490 kroner
  • iPhone 11 128 GB: 9090 kroner
  • iPhone 11 256 GB: 10 390 kroner

Mobilen vil naturligvis komme ferdig lastet med det nye operativsystemet iOS 13 – som har overraskende mange endringer >>>

Les også
Nye iPhone er tykkere, og det er en god ting
Les også
Apple overrasket: Lanserte ny iPad med 10,2 tommers skjerm
Les også
Apple slutter å selge iPhone SE, iPhone X og iPhone 6s
annonse