Til hovedinnhold

Stort amerikansk Apple-forum hacket

860 000 passord kan være på avveie – bytt passord nå dersom du er medlem. 

Mandag klarte hackere å bryte seg inn bak murer til det amerikanske forumet MacRumors. Nå kan så mange som 860 000 passord og e-postadresser være på avveie, melder ArsTechnica.

MacRumors har allerede startet å etterforske hvem som kan stå bak angrepet, og har i den forbindelse engasjert en sikkerhetsanalytiker i jakten på de skyldige. Det er ingen som har tatt på seg skylden for innbruddet.

Bytt passordet ditt nå

Det at passordene er lekket, i kombinasjon med eventuelle brukernavn og e-postadresser, kan påføre deg økonomisk skade. Det er ofte kun disse opplysningene som trengs for at uvedkommende kan rappe identiteten din på nett.

En av redaktørene av nettsiden, anbefaler alle brukerne å gjøre følgende tiltak så fort som mulig for å hindre at informasjonen havner i feil hender:

  • Det første du skal gjøre er å gå inn og endre passordet ditt.
  • Har du samme passord på andre nettsider, bør du logge deg inn på disse sidene og endret passordet ditt der også.

Minner om innbruddet hos Ubuntu

Innbruddet som fant sted på mandag har ifølge MacRumors mange likhetstrekk med det store angrepet ble gjort mot Linux-forumet Ubuntu Forums tidligere i sommer.

Ved å knekke koden og logge seg inn via en av sidens administratorkontoer, har hackerne kunnet stjele informasjon om forumets brukere, skriver MacRumors på sine nettsider.

Både MacRumors og Ubuntu Forums brukte samme type standardbeskyttelse av passordene, VBulletin, som skal være god – men som viser seg altså på ingen måte å være helt sikker. Passordene er ikke lagret i klartekst, men er lagret som saltede hasher.

Passord kan kombineres av mange ulike tegn og tall, men denne er helt ny:
Les hvordan forskere bruker hjernebølger som passord »

(Kilde: ArsTechnica, MacRumors)

annonse