Til hovedinnhold

Amerikansk storbank ble hacket

Flere hundre tusen kunder kan være rammet.

Wikipedia Commons

Det har dukket opp mange saker om hacking den siste tiden, og blant de seneste ofrene for ambisiøse nettkriminelle er Bitcoin-investorer, brukere av Apple-forumet MacRumors og finske myndigheter.

Nå melder nyhetsbyrået Reuters at den amerikanske storbanken JPMorgan, en av de aller største bankene i landet, også har blitt et hacker-mål, med potensielt alvorlige konsekvenser for et stort antall kunder.

Tusenvis av korteiere rammet

Hackerne skal ha brutt seg inn i servere som håndterer en av bankens korttjenester, hvor de har hatt tilgang til personlig bankinformasjon om så mye som 465 000 korteiere.

Angrepet skal ha funnet sted i juli, og banken oppdaget og anmeldte hackingen i midten av september. Selskapet jobber nå med å finne ut av hvilke kontoer som er rammet og hva slags type informasjon som kan ha lekket ut. Foreløpig tror banken det dreier seg om relativt små informasjonsmengder.

Den personlige informasjonen er vanligvis kryptert, men akkurat på det tidspunktet hackingen fant sted skal informasjonen ha vært midlertidig tilgjengelig som vanlige tekstfiler. Det er uklart hvorfor dette var tilfelle.

Kan brukes til identitetstyveri

Ifølge JPMorgan skal det ikke ha blitt registrert stjålne penger etter hackingen, men hackerne kan blant annet bruke informasjonen til å opprette kontoer, skaffe seg kredittkort og til identitetstyveri.

Banken vet ikke hvem som er ansvarlig for angrepet, og de ville heller ikke uttale seg om hvordan hackingen ble utført. Saken etterforskes nå av etterforskningsbyråene FBI og Secret Service.

Israel vil komme hackingen til livs:
Har opprettet egne «hacke-skoler» »

(Kilde: Reuters)

Mer om
annonse