Nyhet

Endelig gode nyheter for Nokia

Selger flere Lumia-mobiler enn ventet.

Nokia sendte på torsdag ut et positivt resultatvarsel, noe som førte til at aksjekursen steg med hele 19 prosent.

Salget av mobiltelefoner i fjerde kvartal var bedre enn Nokia hadde ventet på forhånd, og selskapet kunne også melde om lavere driftskostnader enn ventet. Totalt ble det solgt 4,4 millioner Lumia-telefoner i fjerde kvartal, en økning fra 2,9 millioner enheter kvartalet før. Det er første gang Nokia selger flere Windows Phone-enheter enn Symbian-enheter. Symbian-salget endte på 2,2 millioner enheter i fjerde kvartal.

Nokia solgte tilsammen 86,3 millioner enheter, hvorav 6,6 millioner er smarttelefoner. Da er ikke de enkle S40-baserte touchtelefonene i Asha-serien regnet som smarttelefoner. Disse ble det solgt 9,3 millioner enheter av.

– Mindre grunn til bekymring

Nokia har så langt tapt 4,8 milliarder euro akkumulert og vært nødt til å kutte mer enn 20 000 stillinger etter at Stephen Elop bestemte seg for å fase ut Symbian og i stedet satse alt på Microsofts Windows-plattform.

Bedre resultater gir nå Nokia et lite pusterom. De nye Lumia-telefonene har nettopp kommet i salg i viktige markeder som Kina og India.

Analytikere Reuters har snakket med mener de gode resultatene betyr at det er mindre grunn til bekymring nå enn for noen få måneder siden. Hvis markedet får enda større tiltro til at Nokias mobilbusiness vil klare seg, vil aksjekursen kunne stige ytterligere, tror analytikerne.

Nokia legger frem kvartalsresultatene 24. januar.

Les også: Nokias 10-tommers nettbrett kan komme i februar

(Kilder: Reuters, Nokia)

Les også
Sterk salgsøkning for Nokia
Les også
Nokia: – Vi har ingen Plan B
Les også
LG satte salgsrekord
Les også
Solgte rekordmange iPhone
Les også
Nokias andre kvartal: Minus 1,8 milliarder
Les også
Helt over for Symbian
Les også
Skal tilby forretningsklare Windows 8-mobiler
Les også
Nokias 10-tommers nettbrett kan komme i februar
Les også
Windows Phone 8 blir mer business-vennlig
annonse