Sterk salgsøkning for Nokia

Kvartalsrapporten sendte aksjen opp med over 10 prosent.

Nokia står midt i en kjøpsprosess der Microsoft skal ta over det som har vært en sterkt presset mobildivisjon. Det har tatt for lang tid for Windows Phone å få et skikkelig fotfeste i markedet. Den siste tiden har imidlertid signalene vært sterkt positive for plattformen, og Nokias siste kvartalstall levner ingen tvil; Windows Phone er på vei opp.

I siste kvartal sendte nemlig Nokia ut 8,8 millioner Lumia-enheter. Det er en økning på hele 19 prosent sammenliknet med forrige kvartal. Totalt, hvis man også tar med den rimeligere Asha-serien, hadde Nokia en økning på fire prosent, til 55,8 millioner enheter.

Les også: Nokia endelig i pluss

Opp fra 2,8 millioner

Sammenlikner man med samme kvartal i 2012, er forskjellen enorm. Da sendte Nokia bare ut 2,8 millioner enheter. Men, tredje kvartal av 2012 var et svært dårlig kvartal for Nokia – det eneste så langt siden de første Lumia-modellene ble lansert, der salget gikk nedover.

Den største økningen skjer imidlertid ikke i Europa. Her på berget har salget faktisk gått noe ned, sammenliknet med tredje kvartal 2012. I Nord-Amerika har imidlertid salget økt med hele 494 prosent.

Aksjekursen steg, kjøpsprisen er uendret

Totalt solgte Nokia telefoner for 2,9 milliarder euro i årets tredje kvartal. En stignig på 6 prosent sammenliknet med forrige kvartal.

Tallene sendte Nokia-aksjen opp med over ti prosent, men det er ikke ventet at prisen Microsoft må betale vil øke som følge av fremgangen. Den står fortsatt fast på 5,44 milliarder euro.

Les også: Microsoft kjøper Nokia

(Kilde: wpcentral.com)

Les også
Nokia endelig i pluss
Les også
Endelig gode nyheter for Nokia
Les også
Samsung øker forspranget til Apple
annonse