Tek.no

Nyhet

Nokias 10-tommers nettbrett kan komme i februar

Blir lansert på Mobile World Congress, ifølge kilder.

Nokia
Kurt Lekanger
20 Des 2012 06:00

Det har lenge gått rykter om at Nokia skal holde på å utvikle et nettbrett med Windows RT, den varianten av Windows 8 som er beregnet på strømgjerrige ARM-baserte nettbrett. Nokias designsjef Marko Ahtisaari gikk før sommeren ut og bekreftet at de jobbet med et nettbrett, men Nokia har ikke offisielt bekreftet konkrete produkter.

Nå rapporterer nettstedet DigiTimes at Nokia nå har snakket med Microsoft, Qualcomm og Compal Electronics om å gjenoppta utviklingen av et 10-tommers Windows RT-nettbrett. Det skal være kilder hos Nokias underleverandører som sier dette.

Det nye nettbrettet skal etter planen bli lansert på Mobile World Congress-messen, som går av stabelen i Barcelona fra 25. - 28. februar.

Ville la Microsoft teste markedet først

Ifølge DigiTimes' kilder hadde Nokia egentlig planlagt å utvikle et 10-tommers Windows RT-nettbrett med en Qualcomm S4-prosessor i første kvartal 2012, og så skulle Compal ta seg av produksjonen av i første omgang 200 000 enheter for å teste markedet. Men siden Microsoft senere annonserte Surface ønsket Nokia å først fokusere på smartmobiler og heller la Microsoft teste ut markedet.

Salget av Windows RT-nettbrett har inntil nå vært dårligere enn markedet hadde forventet, og Nokia evalurer derfor nå dette, og har foreløpig ikke lagt opp endelige planer for markedsføring av et eventuelt Windows RT-nettbrett, ifølge kildene.

(Kilde: DigiTimes)

Les også
Qualcomm satser på servermarkedet
Les også
Nettbrett danket ut smartmobilene
Les også
– Nettbrett-veksten blir kraftigere enn antatt
Les også
Microsoft Surface selger dårligere enn ventet
annonse

Les også