Til hovedinnhold

Nokia: – Vi har ingen Plan B

Vil ikke kommentere rykter om salg til Microsoft.

Kurt Lekanger / Shutterstock / montasje

Nokia-sjef Stephen Elop insisterer på at Nokia ikke har noen planer om å satse på andre mobile operativssytemer hvis ikke Windows Mobile-satsingen blir en suksess.

Elop, som kom til Nokia fra en sjefsstilling i Microsoft, innrømmer at diskusjonen om å satse på flere operativsystemer har gått i selskapet, men insisterer på at Windows Phone-satsingen er en suksess:

– I dag er det ingen diskusjon i selskapet om å satse på flere mobilplattformer, sier Elop ifølge Mobile World Live.

Elop ville ikke kommentere ryktene om at Nokia planlegger å selge hele mobilvirksomheten til Microsoft. Foreløpig skal Nokia investere tungt i mobiltelefoner, ifølge Elop.

Hvis Nokia skulle ende med å selge mobilvirksomheten, vil de sitte igjen som en ren infrastrukturleverandør. Etter tilbakekjøpet av det som var Nokia Siemens Solutions, har Nokia klart å få nettverksdelen av selskapet over på rettere kjøl. Samtidig peker selskapet på en tosifret vekst i salg av mobiltelefoner.

Les mer: – Nokia vil fortsatt slite >>

Nokia-sjef Stephen Elop kom fra Microsoft og har vært hjernen bak satsingen på operativsystemet Windwos Phone.Foto: Nokia

Tror Nokia går tom for penger

Dette imponerer ikke analytikerne i kredittbyråene, som svarer med å nedgradere Nokias kredittverdighet til B1. Det er fire trinn lavere enn det analytikerne vurderer som verdt risikoen å investere i.

Analytikerne i Moody’s påpeker at selv om Nokia har en stor vekst målt i prosent, er utgangstallene veldig lave. De spår at Nokia derfor vil trenge å øke salget av mobiltelefoner betydelig for å holde skuta flytende.

Analytikerne frykter at Nokia rett og slett vil gå tom for cash før de igjen er kommet dit at de tjener nok penger til å gå i pluss. Elop avviser dette, og peker på at selskapet kan kutte i utviklingsbudsjettet hvis det skulle komme så langt.

I slutten av juni hadde Nokia en netto kontantbeholdning på 4,1 milliarder euro, eller ca. 32 milliarder kroner. I tillegg har selskapet rullerende kreditter på 18 milliarder. Siden begynnelsen av selskapets snuoperasjon har Nokia tapt fem milliarder euro, eller 40 milliarder kroner.

Les mer: Storavtale til Nokia >>

(Kilder: WMPoweruser, Mobile World Live)

annonse