Helt over for Symbian

Nå klatrer Windows Phone på statistikken.

For en tid tilbake meldte Nokia at de ville sende ut sine siste Symbian-telefoner denne sommeren. Det har de nå gjort, og dermed står finnene igjen med Windows Phone-plattformen på smarttelefonene sine.

Analytikeren Horace Dediu la nylig ut en graf som viser Symbians svalestup de siste årene – men kanskje enda viktigere, Windos Phones gradvise oppgang.

Grafen viser antall Nokia-enheter med Symbian (blått) eller Windows Phone (grønt).Foto: Horace Dediu / Asymco

Siden første kvartal i fjor har Windows Phone utgjort en stadig større del av Nokias mobilsalg, og nå gjenstår den grønne søylen helt alene.

Det er selvsagt milevis igjen til Windows Phone-enhetene tar igjen den massive populariteten Symbian-telefonene hadde for noen år tilbake, men med rundt åtte millioner solgte Windows-telefoner i årets første kvartal, har altså Nokia kommet i gang på et vis.

Les også: Pilene peker oppover for BlackBerry, Nokia og HTC

Windows Phone bidrar for Microsoft

I sin kvartalsgjennomgang viser også Microsoft til at Windows Phone er i ferd med å få et visst grep i markedet. De henviser til at operativsystemet nå er tilgjengelig med alle de store amerikanske operatørene. I tillegg fins det et bredt utvalg ferske Windows Phone-telefoner i så godt som alle prisklasser.

Microsoft oppgir nå Windows Phone som en av bidragsyterne til sin inntjening. Akkurat hvor stor del av den inntjeningen den mobile plattformen står for, får vi foreløpig ikke vite noe om.

Microsoft tjente gode penger i siste kvartal, men nådde ikke helt opp til analytikernes forhåpninger. En avskrivning på 900 millioner dollar, eller 5,3 milliarder kroner, skjemmet resultatet. Årsaken er en voldsom lagerbeholdning av Surface RT-nettbrett som giganten sliter med å få solgt.

Les også: Apple på vei ut hos russiske operatører

(Kilder: bgr.com, wmpoweruser.com)

Les også
Hackere presset Nokia for millioner
Les også
Tror Microsoft vil slite med billig-mobilene
Les også
– Nokia bør ikke satse på toppmodeller
Les også
Apple taper terreng til Windows Phone i stort marked
Les også
– Nokia må velge Android, før det er for sent
Les også
Endelig gode nyheter for Nokia
Les også
Operatørene skal få fart på Nokia-salget
annonse