Til hovedinnhold

Creatives nye flaggskip er en bærbar DAC og hodetelefonforsterker i ett

Sound Blaster E5 er mye funksjonalitet i en kompakt pakke.

Creative / Shutterstock
Vegar Jansen

Den gamle lydkongen Creative har i dag lansert et nytt produkt: Sound Blaster E5. Dette er en bærbar hodetelefonforsterker og DAC (digital-to-analog converter) for bruk med smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner.

Kreasjonen skal ifølge Creative være «flaggskipet i Sound Blaster E-serien». Foruten å kunne kobles til både kablet, trådløst og ha et innebygd oppladbart batteri på 3200 mAh, skal E5 også ha komponenter som muligens også vil kunne tilfredsstille de mer kresne lytterne.

I rene tall og spesifikasjoner er E5 utstyrt med DAC-en Cirrus Logic CS4398, som har signal/støy-forhold på 120 dB og støtter avspilling av lyd på inntil 24-bit / 192 kHz dersom den kobles til en datamaskin.

Avtagbart stativ følger med. Foto: Creative

Spiller du av lyd med lavere oppløsning – og det gjør vi jo ganske ofte – kan E5 oppskalere samplingsfrekvensen til nettopp 24-bit / 192 kHz. Dessuten har den støtte for asynkron USB-dataoverføringsmodus, noe som ifølge forståsegpåere betyr bedre lyd.

Hodetelefonforsterkerdelen fra Texas Instruments skal ha en total harmonisk forvrengning (THD) på bare 0,005% og kan svitsjes mellom lav og høy forstekning for hodetelefoner – opp mot 600 ohm.

Ved siden av å hente digital lyd fra datamaskiner, kan også Sound Blaster E5 ta dette direkte fra et knippe mobiltelefoner og nettbrett. Kompatible modeller er iOS-enheter med Lightning-kontakt og Samsung Galaxy S4, S5, Note 2, Note 3; Google Nexus 5, Nexus 7; Sony Xperia Z Ultra; Xiaomi Redmi, Redmi Note, Mi 3 og LG G2.

Må du bruke enheten med analoge lydsignaler, er det en Cirrus Logic CD5361-brikke som tar seg av kvalitetene. Her snakker vi om en ADC (analog-to-digital converter) med signal/støy-forhold på 114 dB.

Sound Blaster E5 er også utstyrt med optisk inn- og utgang.

Trådløs sak

Ved siden av å være en habil DAC og forsterker er portabilitet litt av greia med Sound Blaster E5. Hvis du er på farten, skal det interne batteriet kunne holde til rundt åtte timers drift.

Foto: Creative

Den har også muligheter for trådløs tilkobling over Bluetooth 4.1, med støtte for strømmingskodekene aptX Low Latency, AAC og SBC. NFC-teknologi gjør det kjapt og enkelt å pare E5 med nye enheter.

Hvis er du er spesielt sosial og har god musikksmak, kan det også være verdt å notere seg at E5 er utstyrt med to hodetelefonutganger, sånn at du kan dele musikk med kjæresten eller en god venn.

Boksen har i tillegg to innebygde mikrofoner som sammen med signalprosessoren skal gi ekstra god lyd på taleopptak.

Alt i alt ser Creative Sound Blaster E5 ut som et produkt med mye funksjonalitet i en liten pakke, og den veiledende prisen oppgitt til 1699 kroner er heller ikke avskrekkende. I nettbutikkene ligger den dog litt over dette i skrivende stund.

Mer informasjon om produktet finner du for øvrig på Creatives nettsider.

Pleide å være spillernes førstevalg:
Slik mistet lydkongen Creative tronen (Ekstra) >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse