Tek.no

Test Asus ROG Xonar Phoebus

Uten dette går du glipp av noe

Asus´ nyeste lydkort gir en solid lydopplevelse.

Varg Aamo, hardware.no
Varg Aamo
16 Des 2012 09:00

Introduksjon

I dag tester vi Asus ROG Xonar Phoebus, et lydkort med en meget stolt historie innenfor Hi-Fi, som i høyeste grad er rettet mot spillere. Dette er tydelig på navneleddet «ROG», som står for Republic of Gamers, og er merkelappen Asus klistrer på alle produktene de er ekstra fornøyd med.

Produkteske: Asus ROG Xonar Phoebus.Foto: Varg Aamo, hardware.no
Asus ROG Xonar Phoebus.Foto: Varg Aamo, hardware.no
Spennende å se et Xonar-lydkort i ROG-drakt fra Asus.Foto: Varg Aamo, hardware.no

For en del år siden var Creative Labs var den ubestridte lederen innenfor dedikerte lydkort, men nå har Asus i flere år jafset til seg deler av markedet med stor suksess. Siden spillentusiast-segmentet har vært et av få områder Asus-lydkort ikke har tatt med storm ennå, kan dagens testmodell vise seg å være svært dårlig nytt for Creative.

Solid bygget

Utseendemessig er Asus ROG Xonar Phoebus omtrent så imponerende som ROG-serien pleier å være. Alt er sort og solid, med røde detaljer, og en overfladisk titt under topplokket viser oss komponenter som later til å være av god kvalitet.

Også som normalt for ROG-serien er esken kortet kommer i kolossal i forhold til innholdet – men som nevnt i tidligere tester blir i alle fall produktet godt polstret.

I tillegg til selve lydkortet følger det med en ekstern volumkontroll-enhet, som også fungerer som skjøtekabel for hodetelefonene dine. Disse kan plugges inn i selve lydkortet, men da er det flere funksjoner du går glipp av, som for eksempel støyreduksjon.

Alt i alt har vi høye forventninger til dagens testkort. Asus' ROG-produkter har alltid holdt høy kvalitet i våre tester, og den vanlige Xonar-serien er knallgod på sine ting.

Vi starter testen med å se nærmere på det tekniske, samt å montere kortet i vår testmaskin – på neste side »