Slik ser Zotacs første pinne-PC ut

De har laget drøssevis av mini-PC-er før, men dette er deres første «pinne».

Zotac er nok mest kjent for sine kvadratiske mini-PC-er, men nå har selskapet omsider utvidet repertoaret med en ny, kompakt formfaktor som begynner å bli ganske så populær. Zotac har nemlig avduket sine første modeller i segmentet «pinne-PC-er».

De to nye pinne-PC-ene, som altså er laget for å plugges rett inn i en skjerm via HDMI, bærer modellbetegnelsene ZBOX PI220 og ZBOX PI221. De blir Zotacs utfordrere til Intel Compute Stick og dets like.

Ingen store nyheter

PC-er i dette segmentet har en tendens til å ligne en del på hverandre, og de nye modellene til Zotac ser heller ikke ut til å skille seg voldsomt ut når det gjelder spesifikasjoner.

Maskinene kommer med 2 GB minne og 32 GB lagringsplass, mens prosessoren er en firekjerners Intel Atom X5-Z8300 på 1,44 GHz. Dette er nøyaktig den samme innmaten man finner i den seneste budsjettutgaven av Intel Compute Stick.

Aktiv eller passiv kjøling

Ellers kommer modellene med 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, én USB 3.0-port og SD-kortleser. Kablet Ethernet-støtte er for øvrig også på plass, noe man ikke finner på flere av konkurrentene. Begge har også Windows 10 ferdig installert.

Det eneste som skiller de to pinne-PC-ene er at ZBOX PI221 kommer med passiv kjøling og er dermed lydløs, mens PI220 er utstyrt med en liten mikrovifte som Zotac sier er svært stillegående. Pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men maskinene skal vises frem på Computex-messen i slutten av mai, og da vil vi trolig få vite mer.

Zotac lanserte nylig også en VR-klar mini-PC: Den har vannkjøling og heftig skjermkort »

(Via TechPowerUp)

Les også
Intel lanserer sin kraftigste NUC hittil
Les også
Med denne mini-PC-en er du klar for VR
Les også
Asus' nye mini-PC byr på potent grafikkløsning
annonse