Til hovedinnhold

Med denne mini-PC-en er du klar for VR

Zotacs nye miniatyr-PC er en kraftpakke med både vannkjøling og heftig skjermkort.

Det er nå en kjent sak at VR krever en ganske heftig PC-rigg for å kunne kjøres optimalt, men det er jo ikke dermed sagt at formfaktoren nødvendigvis må være allverdens. Nå har mini-PC-produsenten Zotac kunngjort en ny tass som faktisk er mer enn VR-klar.

Den nye modellen heter Magnus EN980 og har, som navnet antyder, intet mindre enn et GeForce GTX 980-skjermkort under panseret.

Optimalt for VR

Nvidia har tidligere anbefalt nettopp dette kortet som det helt optimale valget for VR, selv om også lillebroren GTX 970 er tilstrekkelig. Dette er nok grunnen til at Zotac velger å markedsføre den nye maskinen som en «VR-klar» mini-PC.

Med GTX 980 innabords er Zotacs nye kraftplugg mer enn klar nok for Oculus Rift.

Når det gjelder de øvrige spesifikasjonene foreligger dessverre ikke alle detaljene ennå. Maskinen skal utstyres med uspesifiserte Skylake-prosessorer, og har støtte for opptil fire skjermer via HDMI og DisplayPort.

Vannkjølt og lydløs

Av andre tilkoblingsmuligheter byr Magnus EN980 på USB 3.0-porter, USB Type-C-standarden og 802.11ac Wi-Fi. Ellers er det verdt å merke seg at Zotacs nye kraftplugg er utstyrt med vannkjøling, og selve kabinettet byr på et helt nytt og minimalistisk design.

Maskinen er ifølge Zotac også mer eller mindre lydløs. Ingen informasjon om pris eller lanseringstidspunkt foreligger ennå, men PC-en skal vises frem både på CeBIT-og GDC-messen, som begge starter den 14. mars. Da vil vi antakelig få vite mye mer.

Det skjer stadig saker og ting på VR-fronten:
Nå lar Oculus Rift deg møte venner i VR-verdenen »

(Via TechRadar)

Les også
Zotac har lagd en vannkjølt og VR-klar «mini-PC»
Les også
Nå kommer ryggsekk-PC-ene for VR
Les også
Slik ser Zotacs første pinne-PC ut
Les også
Acers nye spillmaskin skal være så rå at hele baksiden er dedikert til lufting
Les også
Oculus-grunnlegger: Vi vil støtte Mac når Apple lager en god nok maskin
Les også
Dette programmet sjekker om PC-en din er klar for Oculus Rift
Les også
PC-en din er kanskje ikke kraftig nok til VR
annonse