Nyhet

Intel lanserer sin kraftigste NUC hittil

«Skull Canyon» er en kompakt kraftpakke.

Intels mini-PC-er NUC (Next Unit of Computing) har kommet i mange ulike versjoner siden de først ble lansert på markedet, og i desember kunne vi melde om en ny modell kalt «Skull Canyon», som ville bli den kraftigste hittil. Nå melder Intel at maskinen er her.

Skull Canyon rettet seg altså mot dem som trenger litt mer prosessorkraft og grafikkmuskler enn de vanlige NUC-modellene.

Ny integrert grafikk

Maskinen skilter med en firekjerners Skylake-hovedprosessor av typen Core i7-6770HQ, som har en klokkefrekvens på 2,6 GHz og en turbofrekvens på 3,5 GHz.

Grafikken håndteres av den nye, integrerte Iris Pro 580-løsningen. Som blant andre WCCF-Tech meldte tidligere har denne en ytelse på 1152 gigaflops, noe som er litt mer enn det dedikerte skjermkortet GeForce GTX 750, som en referanse.

Ellers har Skull Canyon støtte for opptil 32 GB DDR4-minne og plass til to M.2-SSD-er. Av tilkoblingsmuligheter finner vi fire USB 3.0-porter, en HDMI 2.0-port, USB Type-C og ikke minst Thunderbolt 3 med støtte for USB 3.1. Den har også Mini-DisplayPort 1.2.

5400 kroner for «barebone»-utgave i USA

802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.2 er også på plass, og det samme er plass til SD-kort. Maskinens ytre dimensjoner er på 216 mm x 116 mm x 23 mm, og det indre volumet er på 0,69 liter.

Uten minne, lagringsplass og operativsystem vil Skull Canyon ha en anbefalt utsalgspris på 650 dollar, cirka 5400 kroner. En versjon med 16 GB minne, 256 GB lagringsplass og Windows 10 vil koste 1000 dollar, cirka 8500 kroner, ifølge Intel.

Maskinen blir tilgjengelig for forhåndsbestilling i april, og selve salget skal starte i mai. Norsk pris og lanseringsdato er ennå uviss.

Zotac har også nylig sluppet kraftig mini-PC: Magnus EN980 har solid grafikkytelse og er mer enn VR-klar »

(Via Liliputing)

Les også
Intel NUC Kit NUC6i7KYK: Når smått blir rått
Les også
Slik ser Zotacs første pinne-PC ut
Les også
Intel ruller ut Skylake-H
Les også
Denne lille spill-PC-en har plass til to GTX 980-brikker
Les også
Spillernes «Rolls-Royce» har blitt enda bedre
Les også
Asus VivoMini VC65-serien byr på masse lagringsmuligheter
annonse