Til hovedinnhold

Med disse lekre TV-ene skal LG kapre toppsegmentet

Den sørkoreanske TV-giganten dro nylig sløret av sine nye OLED- og 4K-TV-er

LG

I en fersk pressemelding har den sørkoreanske TV-kjempen LG nå offisielt kunngjort et knippe rykende ferske og ganske så snasne TV-modeller – som selskapet håper vil gi dem en ledende posisjon i det øvre segmentet på TV-markedet. TV-ene omfatter OLED-modeller med 4K-oppløsning, men også 4K-modeller uten OLED.

LG har kalt den nye strategien sin for «dual premium», som innebærer at selskapet tar sikte på å både konsolidere en ledende posisjon på OLED-markedet og utvide utvalget av toppklasse-TV-er på samme tid.

De nye OLED-TV-ene til LG blir tynne og lekre saker. Foto: LG

Fancy toppmodeller

De nye OLED-modellene består av tre TV-er i størrelsene 55, 65 og 77 tommer og skal lanseres under et konsept som LG har kalt «ABCD». A-en står for «angle», som betyr at bildekvaliteten til TV-ene skal være akkurat like god uansett hvilken innsynsvinkel man benytter.

B-en og C-en står for henholdsvis «black» og «color», som refererer til en ny, avansert bildeteknologi som ifølge LG både skal gi perfekt sortnivå, «uendelig» kontrast og det selskapet kaller slående fargegjengivelse. TV-ene benytter blant annet den såkalte WRGB-løsningen, som innebærer at panlene har en fjerde, hvit subpiksel for mer presise farger.

D-en står for design, noe LG åpenbart har lagt stor vekt på med de nye modellene sine. OLED-TV-ene blir først og fremst syltynne, og kan ifølge LG også skryte på seg et minimalistisk og «rent» estetisk preg, og meget tynne rammer Alle de tre modellene kommer for øvrig både i buede og flate varianter, og de to største modellene byr på 4K-oppløsningen.

4K-modeller med ny bildeteknologi

I tillegg kommer det altså et knippe nye 4K-TV-er uten OLED-paneler, men som skal være spekket med ny teknologi for bedre bildekvalitet. LG har kalt disse for Prime UHD-TV-er, som blant annet kommer med noe som heter ColorPrime. Dette er en løsning som skal øke fargespekteret ved å benytte LED-fosfor i ulike farger, noe som skal gi større dybde og realisme i bildet.

Ellers kommer Prime-modellene også med noe som heter ULTRA Luminance, som er en teknologi som kontinuerlig analyserer de lyseste og mørkeste delene av bildet for å optimalisere lysstyrken og skarpheten. Prime-TV-ene blir for øvrig også svært tynne, til tross for at det altså ikke er OLED-modeller. Ifølge LG får for eksempel 55-tommersutgaven en tykkelse på kun 8,5 millimeter.

TV-ene kommer for øvrig også med det nye operativsystemet WebOS 2.0, som er en oppgradert versjon av WebOS. Dette innebærer blant annet langt kjappere starting av apper. LG skal begynne å lansere de nye TV-ene sine globalt i slutten av mars. Norsk pris er ennå ikke kjent, men det er nok liten tvil om at TV-ene vil gjøre et godt innhugg i lønningsposen.

Erkekonkurrenten Samsung har også nylig avslørt sine toppmodeller: Prisene på disse ble nylig lekket på nettet »

annonse