Til hovedinnhold

Dette skal være verdens tynneste LED-TV

Sonys nye 4K-modell er like spinkel som de tynneste mobiltelefonene.

Yurlick/Shutterstock.com, Sony

Mange mobilprodusenter konkurrerer om å få modellene sine stadig tynnere, men nå har også LCD-TV-ene klart å ta opp konkurransen med mobilene i slankekrigen. Tidligere i år kunne vi melde om en ny TV fra Sony som var tynnere enn selskapets egne mobiler. I en fersk pressemelding kunngjør Sony at den superslanke TV-en nå er på vei til markedet.

TV-en det er snakk om har modellbetegnelsen X900C og tilhører Sonys 2015-kolleksjon av kommende 4K-modeller. TV-en kommer i størrelsene 55 og 65 tommer og skilter med en tykkelse på særdeles beskjedne 0,2 tommer, som tilsvarer 5,08 millimeter.

På nivå med de tynneste mobilene

Ifølge Sony gjør dette TV-en til den aller tynneste LCD-TV-en i verden, noe som antakelig stemmer, da tykkelsen ligger på nivå med noen av de aller spinkleste mobiltelefonene på markedet. Verdens foreløpig tynneste smarttelefon, Vivo X5Max, har for eksempel en livvidde på 4,75 millimeter, og er altså bare marginalt tynnere enn Sonys TV.

X900C er en skikkelig spinkel TV-modell. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

LG, som i januar skrøt av at sin nye LCD-TV «Art Slim» på 7,5 millimeter var like tynn som en iPhone 6, må dermed også se seg grundig slått av Sonys nye 4K-modell.

Av andre designmessige egenskaper byr X900C også på en ekstra slank ramme. Sony har gitt rammedesignet navnet «Vanishing Edge», som altså henspiller på det faktum at rammen knapt skal være synlig. Dermed skal TV-en ifølge Sony gi et inntrykk av at bildet «flyter» på veggen.

Slipper fem andre 4K-modeller

Sony lanserer for øvrig også fem andre 4K-TV-er i størrelsene 43 til 75 tommer i løpet av året. Alle TV-ene kommer blant annet med Sonys nye X1-prosessor, som selskapet lover skal by på bedre kontrast, fargegjengivelse og skarphet enn tidligere.

Selskapet har også utstyrt TV-ene med en egenutviklet teknologi de har kalt X-Reality PRO Picture, som skal sørge for ekstra god bildekvalitet ved oppskalering fra HD til 4K. Alle modellene leveres også med Android TV-operativsystemet.

Prisen på X900C er ennå ikke klar, men TV-en skal lanseres en gang til sommeren. De øvrige 4K-modellene vil få amerikanske utsalgspriser på mellom 1300 dollar for 43-tommeren og 8000 dollar for 75-tommeren. Norske priser og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Sony skal kanskje slutte med både TV-er og mobiltelefoner: Dette er selskapets plan for å øke fortjenesten dramatisk »

(Via Engadget)

annonse