Til hovedinnhold

LG spytter inn svimlende summer i OLED-teknologi

Satser hardt på utvikling frem til 2018.

Wikipedia

Enn så lenge er LG den neste produsenten av OLED-teknologi i TV-er, og selv om Panasonic etter alle solemerker vil lansere sin egen modell på årets IFA-messe, vil denne fortsatt ha et LG-produsert panel under panseret.

LG har dog ingen planer om å stoppe der. De har nemlig heller tenkt å skru opp varmen rundt utviklingen av teknologien, og skal de nærmeste tre årene svi av enorme summer, melder Yonhap News Agency.

Tror OLED er fremtiden

Det koreanske selskapet har stor tro på at OLED er fremtiden for blant annet TV-er, og med det har de tenkt å investere hele 70 milliarder norske kroner i teknologien frem mot 2018.

Dette gjør selskapet for å beholde lederrollen de nå har bygget opp rundt teknologien de siste årene, og sjefen for LGs skjerm-avdeling, Han Sang-Beom forklarer at de blant annet frykter kineserne.

– Vi må aldri undervurdere fremgangen for kinesiske konkurrenter. De er skremmende, og har stor støtte fra staten. Men vi vil fortsatt ha konkurranse, fortalte Sang-Beom.

Ikke bare TV-er

LG oppjusterer med andre ord massivt på sine fremtidsplaner om OLED-utvikling, og de vil blant annet se nærmere på større paneler til TV-er. Men det er ikke bare flatskjermer som står på agendaen.

De ser nemlig for seg at OLED vil kunne ta en sterk rolle innenfor andre felter også. Blant annet som skjermer til «wearables», skilter og bil-relaterte områder.

Som kjent kan OLED-paneler bøyes, og dette er et område LG har stor tro på kan utvikle seg videre. Dog sier de ikke noe om dette vil bidra til lavere pris på teknologien i tiden som kommer.

Vet du ikke hva OLED er?
Her kan du lese det du trenger å vite om teknologien (Ekstra) »

(Kilde: Yonhap News Agency)

annonse