Til hovedinnhold

– Nettskyen kan forhindre piratkopiering

– Tjenester som blir utviklet av Apple og Google for å lagre bilder, musikk og annen informasjon på nett kan gjøre mer i kampen mot piratvirksomhet enn offentlige reguleringer.

Dette ble nylig uttalt av Victoria Espinel, koordinator bak den amerikanske statens håndhevelse av intellektuell eiendom.

– Innovasjon og løsninger foretatt av bedrifter er ofte mer effektive enn lover og andre reguleringer, som noen ganger blir utøvd på upassende måter.

– Reguleringer er unødvendig

– Den amerikanske regjeringen behøver ikke å velge vinnere og tapere, og det siste vi burde tenke på å gjøre er å rote til Internett med unødvendige reguleringer, sa Espinel på World Copyright Summit i Brüssel.

– For at Internett skal fortsette å være så produktivt og spennende som mulig, trenger vi et aktivt engasjement fra selskaper som samhandler med og tjener på handel via nettet.

Alternativer til piratvirksomhet

Victoria Espinel

Amazon, Google og Apple har lansert tjenester som gjør at man kan laste opp og ned informasjon som musikk til og fra det som blir kalt "nettskyen."

Dette er en form for databehandling der data og programvare er lagret på servere som brukere kan få tilgang til fra smarttelefoner og PC-er via Internett.

Slike innovasjoner gjør at disse selskapene har en fordel når det gjelder å utvikle mer sikre systemer, mener Espinel, som fortsetter:

– Hvis det er mulig å lage et system som ikke kan bli kompromittert, kan det ha som effekt å redusere piratvirksomhet ved å tilby en vare med reell verdi til forbrukerne.

– Man vil få mulighet til å eie noe for alltid og få tilgang til dette fra nesten hvor som helst, noe som ikke skal kunne bli oppnådd med ulovlige kopier.

– Nettskyens fleksibilitet kan hjelpe til med å gjøre utviklingen av lovlige alternativer mer fristende, avslutter hun.

Din mening

Hva tror du om disse tankene? Vil det være mulig å utvikle en nettskybasert tjeneste som ikke kan bli kompromittert? Vil det være trygt å lagre noe for alltid på nettskyen? Eller hva om selskapet bak tjenesten for eksempel går konkurs?

Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: Dvice, Reuters)

annonse