Til hovedinnhold

Bli Wi-Fi-sosial med Nokia

Nokia har nylig demonstrert en ny sosial applikasjon som lar deg snakke med andre over Wi-Fi direkte mellom telefoner. Nokia Instant Community baserer seg på Ad Hoc, som betyr at du ikke trenger være oppkoblet mot en trådløs ruter for å snakke med andre i nærheten.

Se demonstrasjonsvideo lenger nede

Ved hjelp av Instant Community kan du snakke med andre brukere og dele innhold som bilder.

Du får en liste over sosiale nettverk andre har laget, og kan sjekke hvem som er i hvert av de. Videre kan du lage ditt eget sosiale nettverk. Du kan også sjekke hvilke bilder andre har lastet opp i det sosiale nettverket, og du kan dele dine egne bilder på samme måte.

– Endeløse muligheter

Nokia har altså åpnet mulighetene for deling direkte over Wi-Fi, og skal ha gjort det enklere å bruke disse mulighetene i applikasjonsutvikling gjennom programvareutviklingsverktøyene. Dermed er det fritt frem for tredjepartsutviklere å lage programvare der informasjonen deles direkte ved hjelp av Ad Hoc-metoden.

Videoen viser Instant Community på en Nokia N900, men hvilke enheter løsningen blir tilgjengelig til er usikkert.

Les test av N900 »

Artikkelen fortsetter under videoen

I tottene på Apple

Apple driver også med sosiale nettverk for tiden. Selskapet har tatt en patent for Igroup på Iphone, der du kan dele med venner og kollegaer informasjon om hvilke konserter, møter og annet du skal delta i.

Noe av det samme kan likeledes bli mulig gjennom Nokias løsning.

Nokia og Yahoo i samarbeid

Nokia har også nylig gått ut med at de blir eksklusiv global leverandør av Yahoos kart- og navigasjonstjenester, samtidig som Yahoo blir eksklusiv global leverandør av tjenestene Nokia Ovi Mail og Ovi Chat. De planlegger også felles innloggingsløsninger for enklere bruk av felles tjenester.

Det kan altså se ut som Nokia setter opp aktiviteten på programvaresiden etter mye tilsynelatende gjerdesitting.

Les også
Nokia X6
Les også
Se Symbian i ny drakt
Les også
N900 får ikke Meego
Les også
Mer gratis Nokia-navigasjon
annonse