N900 får ikke Meego

Nokia slipper nå en oppdatering for den Linux-baserte mobiltelefonen N900. Versjon 1.2 vil være tilgjengelig fra 26. mai, og vil medføre noen endringer.

Blant annet vil nye spill bli tilgjengelige for telefonen i Ovi Store. Jurassic 3D Rollercoaster, Zen-bound og pakke med nye brett til Angry Birds, et spill vi forøvrig har testet til Iphone.

Ovi Store vil bli oppdatert 27. mai, og spillene vil bli tilgjengelige samtidig med denne oppgraderingen.

Les testen av Nokia N900

Oppdatert e-postleser

Oppdatert e-postleser er også på trappene. En av nyhetene er at det nå skal være mulig å bekrefte eller avkrefte avtaler rett i e-postleseren, slik man kan i vanlige e-postklienter på PC.

N900 vil i oppdateringen få støtte for lynmeldinger via den sosiale nettjenesten Facebook, og videotelefoni vil være en annen het nyhet i versjon 1.2 av firmwaren.

Nytt i nettleseren er støtte for surfig i portrettmodus. Nå kan man altså holde telefonen rett opp og ned samtidig som man sjekker de siste nyhetene. Ytterligere muligheter for brukertilpasning i menyene vil også være nytt i denne versjonen.

N900 kun med Maemo 5

Til tross for at Nokia bruker N900 til testing og utvikling av den nye operativsystemsatsingen Meego, ser ikke selskapet for seg en fullskala utrulling av Meego til sluttbrukere av N900.

Dette begrunnes med at Nokia ønsker en best mulig brukeropplevelse med programvare som er laget spesifikt for N900. Til tross for at dette vil komme som en skuffelse for flere N900-eiere sier nokia at de ønsker fortsette å holde Maemo 5 oppdatert, og at denne nye oppdateringen viser denne målsetningen.

(Kilde: conversations.nokia.com)

Les også
De første Meego-enhetene dukker opp
Les også
Meego snart klar for Desire og Nexus One
Les også
Er dette Nokia N9?
Les også
Se N8 ta kontrollen
Les også
Bli Wi-Fi-sosial med Nokia
Les også
Nokia-telefon med Atom-prosessor i 2011
Les også
Tidenes møljeslagsmål
Les også
Nokia med nettbrett?
annonse