Til hovedinnhold

Mer gratis Nokia-navigasjon

Til de som ikke har fått det med seg har Nokia tilbydd gratis navigasjon på sine nyere mobiltelefoner en god stund nå. Nå tilbyr de også tjenesten til modellene E71, E66 og N86 så flere bukere over hele verden kan navigere bort i mot kostnadsfritt.

Kostnader som kan forekomme er eventuelt fra operatøren, men har du forhåndsinstallert alle kartene, vil disse være minimale

Det er da snakk om fotgjenger- og bilnavigasjonen fra Nokia, andre tilleggstjenester for navigasjon vil være tilgjengelig via betaling, men den mest vanlige formen for navigasjon vil være gratis. Denne formen for navigasjon vil si at du kan navigere deg fra sted til sted, både til fots og via bil, men den tilbyr ikke så mye tilleggsinformasjon.

Gratis oppdatering

Kartene og navigasjonsdelen kan lastes ned fra Ovi Maps, og koster ingenting verken når det gjelder nedlasting eller bruk. På mange navigasjonsenheter må man betale for oppdateringer av kart, det er ikke tilfellet her. Nokia sier altså at du som bruker skal få gratis bruk av navigasjon for alltid.

Nokia har ikke mulighet til å tilby navigasjonstjenestene Guide Michelin og Lonley Planet på disse modellene. Grunnen til dette skal være at disse tjenestene, som ligger i den nye versjonen av Ovi Maps, ikke er kompatible med det eldre operativsystemet S60 3.1.

Kommer på alle nye modeller

Man har også muligheten til å bruke kartene i offline-modus, til for eksempel å planlegge kjøreruter og lignende. Nokia sier også at alle deres fremtidige smarttelefoner vil komme med full gratis ”walk-and-drive”-navigasjon.

Per dags dato er får man gratis navigasjon til følgende Nokia-modeller: Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic, Nokia X6, Nokia N86 8MP, Nokia E71, og Nokia E66.

(Kilde: pressemelding)

annonse