Til hovedinnhold

Se Symbian i ny drakt

Slik kan den nye hjemmeskjermen se ut med SPB Mobile Shell for Symbian.

Den senere tid har det gått en anelse sport i å endre på utseendet til Windows Mobile. Samsung og HTC har henholdsvis Touch Wiz og Sense, og i tillegg fins det uavhengige brukergrensesnitt. Det mest kjente er SPB Mobile Shell.

Med Windows Phone 7 rett rundt hjørnet er det fler og fler leverandører av programvare som slår seg løs på andre plattformer, og nå har altså SPB Mobile Shell blitt lansert for Symbian S60.

Nokias aldrende operativsystem får kjeft fra mange hold om dagen, i hovedsak fordi grensesnittet føles litt utdatert. Det er nettopp her SPB Mobile Shell skal avhjelpe, sier Sebastian-Justus Schmidt i SPB Software til nettstedet mobilsiden.dk.

Ikke helt lik Windows-versjonen

En kjapp titt på programvaren viser at ting flyter påfallende godt, til tross for animasjoner i alle himmelretninger. Litt forskjeller i forhold til SPB Mobile Shell for Windows kan man spore.

En karusell med snarveier til ulike funksjoner har man begge steder, men i Windows-utgave ser denne noe lekrere ut, og man får også en følelse av at den flyter fritt ved at den lar seg dytte litt opp og ned i tillegg til rundt i horisontal retning.

I Symbian-utgave går karusellen kun rundt i horisontal retning. I skjermskuddene på SPB Softwares hjemmesider ser det ut til at dette skal la seg aktivere også på Symbian, men dette er heller ikke gjort i demonstrasjonsvideoen som du kan se nederst i saken.

Den forseggjorte e-postvisningen som fins i Windows-versjonen av programvaren finner vi heller ikke på S60. I stedet leder e-postikonet direkte til den vanlige e-postklienten i S60.

Smart, men ikke komplett

SPB Mobile Shell er unektelig en del lekrere enn Nokias trauste grensesnitt. Med muligheter for å legge småprogrammer rett på et av de inntil fem skrivebordene og veldig glatte animasjoner føles det også langt mer moderne.

Skal vi sette fingeren på noe vi oppfatter som negativt med programvaren er det overgangen mellom SPB Mobile Shell og programvaren som hører til telefonen. Det er slett ikke alle funksjoner som kan utføres i SPB-s grensesnitt, og stilbruddet idet man bytter mellom de to grensesnittene er ganske voldsomt.

SPB Mobile Shell kan lastes ned fra nettsidene til SPB Software. Det støtter Symbian S60 versjon 5, altså trykkskjermtelefoner. Prisen er 29,95 dollar, men man kan prøve programvaren i femten dager uten kostnad.

Se opp for en mer utfyllende gjennomgang av SPB Mobile Shell for Windows Mobile og S60 i nærmeste fremtid.

annonse