Til hovedinnhold

Sonos slipper ny og rimeligere lydplanke til TV-en

«Sonos Beam» skal tilby fyldig lyd i kompakt innpakning.

Sonos

Sonos' eksisterende lydplanker Playbar og Playbase ligger begge i prisklassen 7000 kroner, men nå har selskapet omsider lansert en lydplanke som blir vesentlig rimeligere. Den heter Sonos Beam og har i tillegg til lavere pris også mer kompakt innpakning.

Sonos Beam slippes i Norge den 17. juli til en veilendende pris på 3999 kroner. Høyttaleren er designet spesifikt for å passe godt sammen med TV-en og er beregnet på små og mellomstore rom. Men selv om den er kompakt – med en lengde på bare 65 centimeter – lover produsenten skikkelig heftig lyd.

Lydplanken kommer utstyrt med fire fullområde-woofere som skal sørge for balanse mellom lave og høye frekvenser, tre passive bassenheter som produsenten sier gir «dyp og varm» bass, samt diskant.

Sonos

Får snart AirPlay 2

Som med andre Sonos-høyttalere kan man koble på en Sub for mye kraftigere bass, men da blir jo riggen selvsagt også mye dyrere. Om man kobler på to Sonos One-høyttalere får man surround-lyd.

Ellers kommer Sonos Beam med HDMI ARC-port (Audio Return Channel), som synkroniserer lyd og bilde og parer fjernkontrollen til TV-en med Sonos Beam automatisk. Det er verdt å merke seg at ikke alle TV-er kommer med HDMI ARC, og om man mangler denne følger det med en adapter for optisk lyd man kan bruke til å koble lydplanken til den optiske porten på TV-en.

Beam får støtte for stemmestyring via Amazons Alexa når den blir tilgjengelig i Norge, og høyttaleren har fem mikrofoner med utvidet rekkevidde for å ta imot kommandoer.

Sonos Beam blir for øvrig en av høyttalerne som får støtte for Apple AirPlay 2, som ifølge Sonos kommer i juli. I tillegg til Beam kommer AirPlay 2 også til Sonos One, Playbase og annen generasjon Play:5.

Les også: Dette er vår samletest av lydplanker til under 7000 kroner »

annonse