Til hovedinnhold

Disse Sonos-høyttalerne får Airplay 2

Bare de nyeste modellene får støtte.

Sonos

Sonos har nå avslørt hvilke av høyttalerne sine som vil støtte den kommende Apple-standarden Airplay 2, og utvalget er nok litt mindre enn mange hadde håpet.

Når Apple endelig lanserer Airplay 2 vil Sonos ha tre forskjellige høyttalere som støtter standarden:

De sier også at alle framtidige Sonos-høyttalere vil støtte AirPlay 2. Det betyr imidlertid at selskapets andre høyttalere, Sonos Play:1, Play:3 og lydplanken Playbar ikke har direkte støtte for Airplay 2.

Disse vil kun få Airplay 2 hvis de er paret sammen i en gruppe med en annen Sonos-høyttaler som er støttet, slik som en Sonos One.

Hva er AirPlay 2?

Dagens Airplay-versjon er Apples egen løsning for å la deg strømme musikk trådløst til kompatible enheter som har Wi-Fi. På mobilen trykker du bare på Airplay-ikonet i grensesnittet, og velger hvor lyden skal spilles. Veldig enkelt, men du er begrenset til å bare spille lyden til én mottaker.

Airplay 2 er en videreutvikling av dette, hvor fokuset nå rettes mot multiromsbruk, slik at du kan koble mobilen til flere høyttalere og musikkanlegg samtidig. I dag må du holde deg til én produsent med en dedikert app for å spille musikk på flere høyttalere samtidig, slik som Sonos eller Urbanears-høyttalerne vi testet nylig.

Airplay 2 lar deg styre flere høyttalere samtidig, ikke bare én.
Montasje, Tek.no

Med Airplay 2 skal du altså kunne styre musikken rundt på flere høyttalere direkte fra telefonen, uavhengig av hvilket merke høyttalere du har – så lenge de støtter den nye funksjonen.

Det betyr at du for eksempel kan ha et par høyttalere fra B&O og supplere med et par ekstra høyttalere fra Libratone. Alt skal kunne styres direkte fra kontrollsenteret på telefonen, via Hjem-appen eller ved hjelp av Siri.

Så hvor blir det av Airplay 2?!

Apple avslørte AirPlay 2 for nesten et år siden under utviklerkonferansen WWDC og sa at det skulle komme som en del av iOS 11. Det har ikke skjedd.

Apple slapp iOS 11 i fjor høst, men vi har fortsatt ikke sett et fnugg av Airplay 2. Det har begynt å bli testet ut i betaversjonen av iOS 11, men Apple har fortsatt ikke sagt noe om når den faktiske lanseringen er.

Sonos kunne heller ikke gi oss noen eksakt dato, men regnet med at det ville komme i løpet av de neste månedene.

Hva slags fordeler vil det ha?

AirPlay 2 vil i teorien kunne gjøre det lettere for deg når du kjøper multiromshøyttalere fremover, ved at du ikke fortsette å kjøpe høyttalere fra det samme selskapet som du gjorde tidligere. Hvis du stort sett bruker høyttalerne ved å sende musikken fra mobilen eller nettbrettet vil Airplay 2 gjøre det like lett å pare to høyttalere fra helt forskjellige produsenter, som om de hadde vært identiske. I hvert fall i teorien.

Hvis du har hjemmet ditt utstyrt med Sonos-utstyr vil det også ha et par andre fordeler. Airplay 2 vil nemlig også kunne sende lyd fra kilder som YouTube og Netflix, noe som vanligvis ikke er støttet av Sonos. Du vil også kunne be alle Siri-aktiverte enheter å spille av musikk fra Apple Music på Sonos-høyttalere.

annonse