Til hovedinnhold
SniktittLibratone Zipp 2 og Zipp Mini 2

Zipp 2 byr på god lyd og en portabel Alexa-opplevelse

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Berlin: Før årets IFA-messe så vi for oss at dingser med muligheter for stemmestyring ville komme til å bli en av tingene, og etter vår første nyhet rundt dette har det på sett og vist rent inn med ting som snart vil kunne styres med stemmen.

Så når velrennomerte Libratone også kommer på trappene med en flunkende ny utgave av den klassiske Zipp, kommer det ikke som noen stor overraskelse at også de har puttet inn flere mikrofoner i høyttalerne sine.

Nyvinningene heter logisk nok Zipp 2 og Zipp Mini 2, og akkurat som med forgjengerne snakker vi her om en sylinderformet og batteridrevet høyttaler som sprer lyden i 360 grader rundt seg.

Høyttaleren har et stofftrekk som kan fjernes ved å åpne glidelåsen – derav navnet Zipp – og kan byttes om ønskelig.

Mer og bedre teknologi

Ved første øyekast skiller ikke Zipp 2 seg så veldig fra forgjengerne, for det er i hovedsak i teknologien forandringene har skjedd.

Hull jevnt plassert rundt den nedre kanten huser mikrofonene.
Vegar Jansen, Tek.no

Men rundt høyttalernes nedre kant finner vi nå noen hull der mikrofonene er plassert. Det er tre av dem på Zipp Mini 2, mens storebror har seks slike.

Gjennom disse kan du kommunisere med stemmeassistenten Amazon Alexa, enten det er for å vite værmeldingen eller at du vil spille en bestemt sang. Etter hva vi fikk demonstrert fungerer dette utmerket.

Zipp 2-brødrene stiller begge med en batteritid på opptil tolv timer, og sånn sett er da dette en av de mer portable Alexa-alternativene.

Ettersom høyttalerne stiller med en batteritid på opptil tolv timer, er det ment å kunne flyttes rundt på. Derfor skal de ifølge Libratone også bruke mikrofonene til å «høre» hvordan de selv låter, slik at de kan justere seg etter omgivelsene. De skal for eksempel skal den merke om den er plassert rett ved en vegg eller om den står mer fritt.

Vegar Jansen, Tek.no

Det er vanskelig for oss å si noe bestemt om dette selv etter en demonstrasjon, men det er liten tvil om at høyttalerne leverer god lyd det er lett å like enten de henger fritt i lufta eller står ved veggen.

Lydkalibreringen skjer nemlig automatisk ettersom høyttalerne er utstyrt med sensorer som gjør at de merker når de flyttes på.

Fungerer fint sammen

Zipp 2-høyttalerne trives også godt i grupper. De kan kobles sammen for å lage et stereolydbilde eller settes opp i multirom med opptil ti enheter.

De trådløse tilkoblingsmulighetene har også blitt flere. Her har vi nå teknologier som Wi-Fi over både 2,4 og 5 GHz, Bluetooth 4.1 med aptX, AirPlay 2, Spotify Connect og DLNA.

Det er mest fokus på den trådløse delen, men disse fungerer med fysiske kilder også.
Vegar Jansen, Tek.no

I tillegg kan høyttalerne spille av musikk rett fra en USB-pinne eller en analog kilde via en minijackkontakten.

Libratone hevder for øvrig at både Zipp 2 og Zipp Mini 2 kan spille 6 desibel høyere enn forgjengerne, men det er ikke noe vi egentlig kan bekrefte eller avkrefte etter vår ganske korte tid med høyttalerne.

Nøyaktig pris og slippdato for det norske markedet vet vi ikke, men etter alt å dømme vil de dukke opp i butikkene en eller annen gang i oktober måned. I euro får vi oppgitt en pris på 300 for Zipp 2 og 250 for Zipp Mini 2.

annonse