Til hovedinnhold

Endelig er AirPlay 2 tilgjengelig

Last ned iOS 11.4 nå.

Apple

Apple har rullet ut den nyeste versjonen av iOS, som nå kommer i versjon 11.4.

Den største forbedringen denne gangen er støtten for Airplay 2, som Apple opprinnelig viste frem for nesten et år siden.

Meldinger i skyen

En annen etterlengtet funksjon som nå blir tilgjengelig er synkronisering av meldinger over iCloud. Dette er rett og slett en overhaling av Apples meldingsystem og måten den synkroniserer meldinger på tvers av dine forskjellige enheter.

Kort sagt: Mindre mas, bedre backup, og det vil også ha støtte for vanlige SMS, slik at det ikke bare er iMessage-meldinger som lagres.

Dette må du selv aktivere når du har lastet ned iOS 11.4. Det gjør du ved å gå til iCloud-innstillingene og huke av for Meldinger.

Homepod-oppgradering

Oppdateringen byr også på en solid oppgradering for smarthøyttaleren HomePod.

Du vil nå kunne pare sammen to HomePod-høyttalere til å spille som stereohøyttalere, og via AirPlay 2 vil det også bli lettere å koble den sammen med andre høyttalere i hjemmet ditt.

En rekke høyttalerprodusenter har sagt at deres multiromshøyttalere vil støtte AirPlay 2. Det gjelder blant annet Sonos, men også en hel haug av andre produsenter. Nå som Apple endelig har lansert funksjonen tar det nok ikke lang tid før det blir aktivert i flere høttalere. På sine nettsider nevner Apple selv Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim, Pioneer og Sonos.

Slik oppdaterer du

iPhone og iPad:

Hvis du ikke allerede har fått beskjed om at oppdateringen ligger klar på mobilen din, finner du den enkelt ved å gå til Innstillinger --> Generelt --> Oppdatering.

HomePod:

Hvis du har en HomePod kan du oppgradere den ved å Hjem-appen på mobilen din, trykke på ikonet øverst til venstre, skroll ned og trykk på «Oppdatering» under Høyttalere-listen. Du må være på samme Wifi-nett som høyttaleren din for å gjøre dette.

annonse