– Pass kjeften din!

Vi snakker i mobilen overalt, og det er ikke mange som kvier seg for å snakke i telefonen på bussen, i butikken eller på gata lenger. Nå går operatøren Vodafone i Storbritannia ut og ber folk passe kjeften.

Ifølge en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra operatøren prater mer enn 70 prosent av alle som bruker mobilen i jobbsammenheng i full offentlighet. En av fem av disse snakker om forretningskritiske opplysnigner, som ledetråder til salg.

Deler konfidensiell informasjon

Hele 15 prosent innrømmer å åpent ha diskutert konfidensiell informasjon om nye produkter eller tjenester mens de har brukt offentlig transport.

Det kan lønne seg å passe på hva man snakker om på mobilen. Det viser seg nemlig at en fjerdedel av de spurte har fulgt opp salgsledetråder de har hørt andre diskutere på telefonen.

Bruker aldri SMS

Flere enn halvparten av de spurte svarer at de alltid har forretningsrelaterte samtaler på mobilen, og aldri bruker e-post eller SMS til dette når de er ute av kontoret. Kun seks prosent snakker i koder når de snakker i offentlighet, skriver Cellular-news.com.

Løsningen på problemet er ifølge Vodafone å bruke SMS og e-post mens man er ute blant folk.

Undersøkelsen er gjennomført i Storbritannia, og det er ikke usannsynlig at situasonen er annerledes her i landet. Hva tror du? Diskutér i forumet!

(Kilde: Cellular-news.com)

Les også
Skal hacke GSM-nettet for sikkerhets skyld
Les også
Nå er mobil på flyet lov
Les også
Sier nei til mobilpjatt på flyet
Les også
Lærling hacker telefonen din
Les også
Vil kreve personnummeret ditt
Les også
Går mot barneporno
annonse