Sier nei til mobilpjatt på flyet

I januar annonserte Norwegian, som først og fremst er et flyselskap, at de skulle starte opp som mobiloperatør. I samme slengen skulle det bli mulig å ringe fra luften. Nå endrer de planene.

Selskapet har nemlig ombestemt seg, og vil ikke la passasjerene ringe under flyturen. Surfing på internett og bruk av tekstmeldinger og e-post vil likevel være mulig.

- Det er ut fra en forretningsmessig vurdering at vi nå dropper muligheten for å foreta mobilsamtaler fra flyene, Hans Petter Aanby, direktør for IT og forretningsutvikling i Norwegian til Aftenposten.

Behovet ikke stort nok

Flyselskapet har nemlig fått tilbakemeldinger som tyder på at behovet for å snakke i mobilen fra flyet ikke er stort. Folk ønsker likevel å surfe på internett og lese og skrive tekstmeldinger og e-post.

Utprøvingen av mobilbruk på flyet vil starte allerede i løpet av høsten. I løpet av vinteren neste år skal ordningen være oppe.

For å få mobildekning i flyet må eget utstyr monteres. Norwegian holde nå på med åutvide sin flypark med maskiner av typen Boeing 737-800 der utstyret installeres fortløpende. I tillegg vil Norwegian kjøpe alle de flyene de i dag leier, og montere utstyr for mobil også i disse.

Les også vår kommentar: Ikke ring på flyet!

(Kilder: Aftenposten, Side2.no)

Les også
– Pass kjeften din!
Les også
Ikke ring på flyet!
Les også
Første lovlige flysamtale er tatt
Les også
Har vi gått lei av mobilsurfing?
Les også
Advarer Norwegian mot mobilplaner
Les også
Norwegian blir mobiloperatør
annonse